Vesti iz zemlje

23.02.2022. 10:06

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Vezisti u diplomatiji dobijaju beneficirani radni staž

Zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova i ambasadama koji rade na poslovima kriptozaštite dobijaju benificirani radni staž, predviđeno je pravilnikom koji su sporazumno doneli ministar spoljnih poslova i ministarka za rad.Zaposlenima k...

Foto: Nova ekonomija

Zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova i ambasadama koji rade na poslovima kriptozaštite podataka dobijaju benificirani radni staž, predviđeno je pravilnikom koji su sporazumno doneli ministar spoljnih poslova i ministarka za rad.

Zaposlenima koji obavljaju poslove kriptozaštite informacija, izrađuju dokumenata kriptozaštite ili obučavaju kadrove za ove poslove svakih 12 meseci rada biće računato kao 16 meseci staža osiguranja.

Beneficirani radni staž i vatrogascima na aerodromu

Radna mesta koja su obuhvaćena pravilnikom su iz odeljenja za informatiku i telekomuniakcije, odnosno odseka za prenos informacija i telefoniju, odseka za zaštitu informacija i odseka za bezbednost informaciono-komunikacionih sistema. 

Beneficirani radni staž dobiće i zaposleni na radnim mestima za vezu, informatiku, finanisjske i kancelarijske poslove u trideset ambasada Srbije u inostranstvu, tri misije Srbije u Briselu, Njujorku i Ženevi, kao i u pet konzularnih predstavništava.

Staž sa uvećanim trajanjem određuje se za poslove koji se obavljaju pod posebnim uslovima, odnosno za one poslove koji se vrše u naročito teškoj i za zdravlje štetnoj sredini, navodi se u pravilniku.

Pravilnik stupa na snagu osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku, odnosno 2. marta.

Srbija se obavezala da će pojačavati saradnju sa Kinom

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.