Vesti iz zemlje

15.10.2018. 12:12

Autor: Sanda Savić u Ujedinjenim nacijama

Više od polovine zaposlenih u Hemofarmu čine žene

Sanda Savić u Ujedinjenim nacijama

Hemofarm je danas saopštio da je jedina kompanije iz Srbije i ovog dela Evrope koja je imala priliku da u društvu najvećih svetskih kompanija, poput Google-a, učestvuje na ovogodišnjoj debati Ujedinjenih nacija posvećenoj održivom razvoju.
Ulazak Hemofarma u finale globalnog takmičenja u oblasti održivog razvoja Ideje za akciju nominovao je tu kompaniju za učesnika u stručnoj diskusiji koja je organizovana u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, čime je Hemofarm na svetskom nivou dobio potvrdu za dobru poslovnu praksu koju primenjuje u svom radu, navodi se saopštenju.
Obraćajući se najvišim zvaničnicima međunarodnih organizacija, predstavnicima vlada i kompanija iz raznih delova sveta direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu Sanda Savić je rekla da je održivi razvoj temelj poslovanja te kompanije.
„Značaj ove teme za Hemofarm najbolje ilustruje činjenica da smo naš novi Izveštaj o održivom razvoju koncipirali upravo prema 17 ciljeva UN. Mi želimo da motivišemo i druge kompanije u Srbiji i regionu da počnu više da brinu o resursima, očuvanju prirode, uvažavanju prava zaposlenih, o davanju veće podrške pojedincu i lokalnoj zajednici odnosno o svemu onome što čini održivi razvoj“, rekla je Savić.
Dodala je da je cilj Hemofarma i da inspiriše svakog pojedinca da svoj život i ponašanje usaglasi sa vrednostima održivog razvoja jer je to jedini način da se za generacije koje dolaze sačuva planeta Zemlja.
Glavna tema debate u UN bila je uloga žena u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja, a Savić je istakla da u Hemofarmu više od polovine zaposlenih čine žene, da su one na 60 odsto rukovodećih pozicija, kao i da su za iste poslove žene i muškarci jednako plaćeni i imaju iste šanse za profesionalni razvoj.
Ona je podsetila da čak i u razvijenim zemljama žene još uvek imaju nejednak tretman u odnosu na muškarce.
„To što ta nejednakost nije svuda jasno vidljiva, već je sofisticirana, ne znači da je nema. Zato je zadatak svih nas da osnažujemo položaj žena. Time društvu vraćamo jednu od osnovnih vrednosti čovečanstva – brigu o ljudima“, kazala je Sanda Savić.
U sedištu UN predstavljeni su pobednici specijalnog konkursa koji promoviše žene preduzetnice, a ove godine fokus je bio na projektima iz Afrike.
Predstavljajući nagradjene projekte i njihove autorke, potpredsednik Svetske banke Mahmud Mohieldin istakao je da bez učešća žena u biznisu i društvenom životu, postizanje ciljeva održivog razvoja ne bi bilo moguće.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.