Vesti iz zemlje

03.10.2023. 11:20

Autor: Katarina Baletić

Vlada imenovala novu v.d. direktorku Geološkog zavoda Srbije

Presek stene Foto: Wikimedia - Abo Formation laminated sandstone/Patrick Alexander

Dosadašnjeg direktora Geološkog zavoda Srbije Dragomana Rabrenovića Vlada Srbije je razrešila dužnosti i imenovala v.d. direktorku Vesnu Tahov. Rabrenović za Novu ekonomiju kaže da ne zna razlog razrešenja, ali da pozdravalja odluku.

„Ne posedujem informaciju razloga zašto je došlo do razrešenja u ovom trenutku i imenovanja v.d. direktora. Moram napomenuti da sam ja proveo izvesno vreme na položaju i da svakako i ove stvari treba pozdraviti“, navodi Rabrenović u pisanom odgovoru Novoj ekonomiji kao odgovor na upit upućen na zvanični mejl Geološkog zavoda.

 

Čime se bavi Geološki zavod?

Geološki zavod Srbije obavlja osnovna geološka istraživanja kao što su istraživanja koja se izvode u cilju proučavanja razvoja, sastava i građe zemljine gore, pronalaženja mineralnih resursa, resursa podzemnih voda i geotermalnih resursa, vrednovanja ukupnih potencijala geološke sredine i slično.

Geološki zavod Srbije radi i poslove primenjenih geoloških istraživanja od važnosti za Srbiju, na osnovu posebne odluke koju donosi Vlada na predlog Ministarstva, predviđeno je Zakonom.

Rabrenović je direktor Geološkog zavoda Srbije od novembra 2012. godine. Na tu funkciju je postavljen nakon što je na lični zahtev razrešen dotadašnji direktor Dušan Podunavac.

Vesna Tahov je do avgusta 2022. godine bila v.d. direktorka Urbanističkog zavoda Beograda. Ona je smenjena po skraćenom postupku kada je Skupština grada Beograd razrešila 14 direktora javnih gradskih preduzeća i ustanova i izabrala njihove zamene.

Tahov je na mestu v.d. direktorke gradskog Urbanističkog zavoda bila od decembra 2016. godine.

Na sajtu Urbanističkog zavoda Beograda piše da je Tahov trenutno operativna direktorka.

Tahov je diplomirala i magistrirala na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerzitat u Beogradu, na departmanu za geotehniku. Od 1995. godine zaposlena u Urbanističkom zavodu Beograda, piše u zvaničnoj biografiji.

Radila je na poslovima vodećeg urbaniste planera, specijalizovana za urbanu geologiju, sa učešćem u izradi prostornih planova, planova generalne i detaljne regulacije, urbanističkih i infrastrukturnih planova, projekata, analiza i studija, idejnih rešenja, idejnih projekata, strateških procena uticaja na životnu sredinu, pripremi i radu na tenderskoj dokumentaciji, izradi baze podataka u GIS-u.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.