Vesti iz zemlje

13.04.2017. 13:39

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Vlada produžila rok za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu

Vlada Srbije produžila je rok za slanje neobavezujućih ponuda za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i novi rok je 24. april.

Odlukom Vlade Srbije produženi su rokovi kako bi zainteresovani koncesionari imali dovoljno vremena da analiziraju konkursnu dokumentaciju i podnesu odgovarajuće neobavezujuće ponude.

Kako bi se izbeglo da se ukupno trajanje postupka neograničeno produžava, skraćen je rok za donošenje odluke o ponuđačima koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2, kao i rok za pregledanje i ocenu obavezujućih ponuda.

Novi rok za odluku o ponuđačima koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2 je deset kalendarskih dana od dana isteka roka za podnošenje neobavezujućih ponuda, a za pregledanje i ocenu obavezujućih ponuda 20 kalendarskih dana od dana isteka roka za podnošenje obavezujućih ponuda.

Rok za podnošenje obavezujućih ponuda ostaje 75 kalendarskih dana od dana objavljivanja ponuđača koji su se kvalifikovali za učešće u fazi 2 na internet stranici Aerodroma Nikola Tesla i Portala javnih nabavi.

Vlada Srbije i Aerodrom Nikola Tesla objavili su 10. februara javni poziv za davanje koncesije za tu kompaniju u trajanju od 25 godina. Koncesiju neće moći da dobiju kompanije koje upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda.

Za koncesiju se prijavilo 27 kompanija, a dve se nisu kvalifikvale za dalje učešće u tom postupku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.