FOTO: Nova ekonomija

Vlada Srbije obrazovala radnu grupu za izbore

FOTO: Nova ekonomija

Vlada Srbije formirala je radnu grupu za sadanju sa OEBS-om i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (KDILjP) radi unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

Kako se navodi u odluci Vlade, objavljenoj u poslednjem Službenom glasniku, zadatak radne grupe je da „u saradnji sa OEBS i KDILjP koordinira i prati sprovođenje preporuka iz izveštaja misija OEBS /KDILjP o proceni izbora".

Za predsednika radne grupe imenovan je ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović, a njegov zamenik biće direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević.

U radnoj grupi su takođe šef kabineta predsednice Vlade Miloš Popović, zamenica generalnog sekretara Vlade Tamara Stojčević, generalni sekretar ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović i drugi funkcioneri.

„Radna grupa će aktivno sarađivati sa predstavniciam svih nadležnih organa i organizacija, kao i sa predstavnicima međunarodnih institucija i tela koja u okviru različitih projekata učestvuju u procesu unapređenja izbornog procesa", navodi se u odluci.

Grupi je dato ovlašćenje da od organa državne uprace traži dostavljanje podataka, dokumenata i izveštaja koji su od značaja za obavljanje njenog zadatka.

Takođe, radna grupa je dužna da jednom u šest meseci priprema izveštaje za nadležni odbor, odnosno Vladu, zaključno sa danom okončanja rada zajedničke grupe.

Rok za izvršenje zadatka radne grupe je 31. decembar 2021. godine, odnosno dok traje sprovođenje primene preporuka za unapređenje izbornog procesa, navodi se u odluci Vlade.

Za rad u radnoj grupi predsedniku, zameniku predsednika i članovima ne isplaćuje se naknada.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada Srbije dodelila Beogradu 220 miliona dinara

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • tomi

    dali ce novoformirana radna grupa imati novcani dodatak,za te poslove i po koliko im sleduje?

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.