Vlasnik Planete Sport kupio nekoliko objekata Merkatora u Beogradu

Pixabay

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) odobrila je firmi Sport time Balkans kupovinu dela imovine Merkatora-S u Beogradu, objavljeno je na sajtu KZK.

Sport time Balkans (STB) je ekskluzivni distributer Najkija za Srbiju, BiH, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju, a u Srbiji ima tri povezana privredna društva: Planetu Sport, Sport Vižn i Logistar.

STB od Merkatora-S kupuje novobeogradsku Roda Megu koju čine nepokretnosti na adresi Đorđa Stanojevića 35 na Novom Beogradu, odnosno maloprodajne objekte u tržnom centru, kao i pripadajuće gradsko građevinsko zemljište od 22.477 kvadratnih metara. STB namerava da u tržnom centru nastavi da izdaje poslovne objekte za maloprodaju robe široke potrošnje.

KZK je ispitivala uticaj ovakve transakcije na adekvatno tržište Beograda i zaključila da je tržni centar prema površini 1,5%, a prema ostvarenim prihodima manje od 1% tog tržišta.

Merkator je poslovao u sastavu hrvatskog koncerna Agrokor, koji je u aprilu prestao da postoji pod tim imenom zbog ogromnih dugovanja, a njegovo poslovanje preuzela novoosnovana Fortenova Grupa.

Kompanija Merkator je u februaru 2019. saopštila da je smanjila svoj dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, ali da je neophodno smanjiti ga za još 200 miliona evra kako bi ostatak mogao da se refinansira.

Merkator je istog meseca najavio da planira prodaju 11 centara u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao deo strategije smanjenje duga.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara