FOTO: Pixabay

Za 404 nova radna mesta 200 miliona dinara

FOTO: Pixabay
Predstavnicima 17 malih i srednjih preduzeća dodeljeni su ugovori za subvencije za otvaranje 404 nova radna mesta vrednih 200 miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević rekao je da je to samo deo onoga što u vladi čine za brži ekonomski razvoj Vojvodine i cele Srbije.

"Konkursi ne podrazumevaju samo otvaranje novih radnih mesta, već je tu i modernizacija proizvodnje, uvođenje nove opreme i tehnologija, kao i ravnomeran regionalni razvoj, jer smo prepoznali preduzeća koja ulažu u nerazvijene opštine i ona su dobila najviše sredstava. Tako da je korist višestruka", rekao je Milićević. 

Od formiranja pre godinu i po dana, preko Razvojne agencije Vojvodine je kroz dosadašnje konkurse sa 650 miliona dinara omogućeno otvaranje 1490 novih radnih mesta. 

"Jedan od tri najsrećnija dana u godini za RAV je kada potpisujemo ugovore i praktično vraćamo deo sredstava koja privreda izdvaja za državu. Na taj način pokušavamo da pomognemo pre svega našim, domaćim preduzećima koja se bore u uslovima otvorenog tržista i surove konkurencije.", rekao je direktor Razvojne agencije Nikola Zzeželj. 

Milićević je najavio da će u 2019. biti i drugih vrsta pomoći Pokrajinske vlade kroz subvencije za MSP i to pre svega za uvođenje novih i sofisticiranih tehnologija i za podsticanje izvoza.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.