Vesti iz zemlje

25.01.2024. 12:17

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Za zakup 24 lokacije za splavove stigle 232 ponude

Foto: Nova ekonomija/Čedomir Savković

Beograd dao u zakup prostor za splavove

Na oglas za zakup vodnog zemljišta u Beograda za postavljanje plutajućih objekata pristigle su 232 ponude, koje se odnose na tri lokacije za ukupno 24 jedinice zakupa. Reč je o desnoj obali Dunava, kao i desnoj i levoj obali Save.

Oglas za prikupljanje pismenih ponuda raspisao je Sekretarijat za privredu 20. decembra 2023. godine, a rok za podnošenje prijava je bio do 23. januara do 15 časova.

Plutajući objekti, za koje se zemljište daje u zakup, treba da služe za privredne svrhe (na primer da budu ugostiteljski ili prodajni objekti).

Na desnoj obali Dunava se u zakup daje u zakup 17 mesta, na desnoj obali Save pet, a na levoj obali Save dva mesta. Radi se o mestima na Dunavskom rukavcu, Savskom keju i kod Kule Nebojša.

U oglasu je pisalo da ukoliko plutajući objekat za privredne svrhe ima i funkciju privezišta za čamce, mora poštovati i pravila data za namenu privezišta za čamce u pogledu zauzimanja akvatorije (jedriličarstvo, veslanje, kajak…).

Vodno zemljište se daje u zakup na određeno vreme, na period od tri godine, počev od dana potpisivanja zapisnika od strane zakupca i ovlašćenog lica Beograda, a kada grad Beograd obezbedi uslove za korišćenje lokacije.

„Nakon isteka ovog perioda pravo prečeg zakupa ima lice koje na tom vodnom zemljištu obavlja privrednu delatnost, ukoliko prihvati najvišu ponuđenu visinu zakupnine“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Tema:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.