FOTO: Pixabay

Zgrade za bezbednjake mogu imati do osam spratova

FOTO: Pixabay

Zgrade koje se zidaju za potrebe smeštaja pripadnika snaga bezbednosti moći će da imaju do osam spratova i potkrovlje, umesto najviše šest spratova, kako je do sada planirano.

Predlog izmene zakona koji reguliše izgradnju stanova za bezbednjake stigao je u Skupštinu Srbije prošle sedmice.

Kako se navodi u obrazloženju predloga, izmene se donose „iz razloga što su prilikom realizacije 1A faze projekta primećena ograničenja u tehničkim i tehnološkim rešenjima, koja mogu biti otklonjena".

„Iz tog razloga predlaže se izmena Zakona kako bi se moglo projektovati i izvesti tehnički najpovoljnije rešenje prema datoj lokaciji i važećoj planskoj dokumentaciji za konkretnu lokaciju", navodi se u obrazloženju.

Ovim izmenama se naizgled odustaje od zahteva predsednika Aleksandra Vučića da zgrade budu niže jer se „manje dece rađa u višespratnicama".

Vučić je prošle godine najavljivao izgradnju stambenih objekata sa četiri do šest spratova kako bi se povećao natalitet.

„Ima po toj nekoj analizi, kada napravite soliter od 40 spratova i odvedete 110 bračnih parova, imaćete sutra 120-130 dece. A ako budete odveli u kuće, dvospratnice, trospratnice ili maksimalno četvorospratnice, imaćete bar 210 ili 220 dece", rekao je Vučić u junu 2018.

Predsednik je ponovio te tvrdnje nekoliko meseci kasnije, ali nikada nije kazao koja je studija dovela u vezu broj dece sa visinom stambene zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:

Beograd nabavlja vozila od kompanija bliskih SNS-u

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dalmatinac

    Kakvo je to zanimanje i u kakvoj školi se kvalifikuje takav kadar biti"bezbednjak"?Da li dobijaju stanove badava jer izgleda štite vlast(pored policije),dobijati stanove zabadava ili će plaćati rate dok je SNS na vlasti umanjene za 50% ? Imam jednog rodjaka malo je retardiran,on bi mogao biti "bezbednjak"!