Vesti iz zemlje

23.03.2020. 10:58

Danas

Autor: Nova Ekonomija

Ziđin u Boru odavno meri temperaturu zaposlenima

U nekadašnjem RTB Bor koji je u vlasništvu kineske kompanije Ziđin, do sada nema prijavljenih nijednog obolelog od korona virusa i proizvodnja i poslovanje kompanije se normalno odvijaju, preneo je Danas pozivajući se na glasilo kompa...

Nova ekonomija

U nekadašnjem RTB Bor koji je u vlasništvu kineske kompanije Ziđin, do sada nema prijavljenih nijednog obolelog od korona virusa i proizvodnja i poslovanje kompanije se normalno odvijaju, preneo je Danas pozivajući se na glasilo kompanije Kolektiv.

U saopštenju se navodi  da je ova kompanija već 26. januara formirala Rukovodeću radnu grupu za prevenciju i kontrolu širenja epidemije korona virusa i objavila niz dokumenata koji se tiču mera za sprečavanje i kontrolu epidemije i  unapređivanju prevencije i kontrole širenja novog korona virusa među kojima je merenje temperature pre stupanja na radno mesto.

Ziđin je takođe samoinicijativno i pre zavođenja vanrednog stanja u Srbiji, sproveo četrnaestodnevnu izolaciju zaposlenih koji su se vratili iz Кine, zarad praćenja njihovog zdravstvenog stanja, i kako se navodi „do sada nisu imali problematične slučajeve“.

Po objavljivanju vanrednog stanja u Srbiji, Ziđin je preduzeo dodatne aktivnosti na sprečavanju i kontroli širenja epidemije, pa je osim izdavanja obaveštenja i zahteva za sprovođenjem odgovarajućih mera u borbi protiv epidemije, ova kompanija je zaposlenima podelila  zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, antibakterijske vlažne maramice i druga sredstva, a istovremeno su, kažu, poručili iz Кine velike količine sredstava za borbu protiv epidemije.

„Paralelno sa borbom  za zaštitu zdravlja i sigurnosti, racionalno vodimo proizvodnju kako bismo očuvali i garantovali zaposlenost naših radnika, a sa ciljem da efikasno zaštitimo interese zaposlenih uz održavanje normalnog poslovanja Кompanije, u skladu sa srpskim zakonima, donete su odredbe o isplati zarada u vreme trajanja mera za sprečavanje i kontrolu širenja epidemije“ navodi se u informaciji Ziđina.

Preventivne mere zaštite od korona virusa uvela je i kompanija Ziđin Rakita, koja radi na otvaranju rudnika Čukaru Peki kod Bora koja je do daljeg otkazala sva službena putovanja, kao i putovanja radnika iz Kine.

Još pre proglašenja vanarednog stanja u Srbiji u Rakiti su organizovali rad zaposlenih od kuće gde god je to moguće, a za radnike koji i dalje rade na terenu ili u prostorijama kompanije obezbeđena je adekvatna zaštitna oprema (maska, rukavice i drugi zaštitni materijali).

Svim zaposlenima koji svoje radne obaveze realizuju unutar kompanije, svakodnevno se, po nekoliko puta, vrši kontrola telesne temperature, što važi i za treća lica koja su, zbog preke potrebe, ušla u prostorije kompanije. Na snazi je stroga kontrola pristupa, odnosno ulaska u kompaniju Rakita.

Kinezi promenili metodu otkopavanja u Čukaru Peki, ali biće posledica po životnu sredinu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.