Zrenjanincima doneti vodu na vrata

Pixabay

Građanski preokret poziva Gradski štab za vanredne situacije u Zrenjaninu, Vladu Srbije i Pokrajinsku vladu Vojvodine da Zrenjanincima obezbede dostavu pijaće vode u akciji od vrata do vrata.

U dopisu upućenom nadležnima, podseća se da Zrenjanin nema zdravstveno ispravnu pijaću vodu zbog čega njegovi stanovnici moraju češće da izlaze iz svojih kuća i posećuju prodavnice. Ovaj problem posebno pogađa starije od 65 godina kojima je tokom vanrednog stanja potpuno zabranjen izlazak iz domova.

Grad Zrenjanin ima dovoljno finansijskih sredstava, ljudi i vozila da u saradnji s trgovinskim lancima obezbedi da se stanovnicima svake kuće odnosno zgrade najmanje jednom nedeljno ponudi pijaća voda, po povoljnoj ceni, na vratima doma.

Građanski preokret je obavestio Vladu Srbije, Pokrajinsku vladu Vojvodine i gradonačelnika Zrenjanina da je u saradnji s Evropskom fondacijom za demokratiju započeo Inivijativu "Zajedno do vode" i pozvao njihove predstavnike da učestvuju u budućim aktivnostima te inicijative.

U Banatu i fabrika guma, i sirovina za gume

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara