Vesti iz sveta

19.07.2019. 10:14

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Instagram ukida lajkove!

U Instagramu su počeli da rade na tome da potpuno ukinu lajkove, odnosno da ne prikazuju broj lajkova javno.

Još uvek nije doneta konačna odluka po ovom pitanju, ali su testiranja već počela pre nekoliko meseci. Ideja je da korisnik može da vidi ko je sve lajkovao sliku na profilu, ali ne može da se vidi broj lajkova na tuđim slikama, niti ko ih je lajkovao. 

PROČITAJTE JOŠ:


Testiranje je počelo u Kanadi, a od juče je još šest zemalja u ovom eksperimentu: Irska, Italija, Japan, Brazil, Australija i Novi Zeland. 
U Instagramu navode da su se na ovaj potez odlučili, jer žele da se nečiji pratioci fokusiraju na sadržaje koji su podeljeni, a ne na broj lajkova.
Ljudi previše brinu o lajkovima kada su javni i gledaju na njih kao na neko merilo uspeha, pa se dešava i kupovina lajkova. Korisnici često brišu fotografije koje nisu dobro prošle, kako bi održali „dobar glas“ da su sve njihove slike popularne.
Dodaju da je, u teoriji, plan da se lajkovi sakriju sa feed-a, ali da ostanu vidljivi korisniku kako bi mogao videti šta dobro prolazi, a šta ne, bez opterećenja da mora brinuti o broju lajkova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.