Vesti iz sveta

27.02.2019. 10:08

B92, Tanjug, Sputnjik

Autor: Sergej Trifunović pisao Aleksandru Vučiću

Na ivici rata! Pakistan oborio dva indijska aviona

Dve nuklearne sile na ivici su sukoba. Pakistanski avioni rano jutros ušli su u indijski vazdušni prostor i oborili dva indijska aviona, prenosi Raša tudej.
Prema vestima Rojtersa, koje je preneo Sputnjik, najmanje tri pakistanska vojna aviona ušla su ranije danas u vazdušni prostor iznad indijskog dela Kašmira. Indija je potom digla svoje borbene avione i poslala ih u susret pakistanskim.
Rojters navodi da im je izvor iz Indije kazao da su njihovi avioni presreli najmanje tri pakistanska, a prema najnovijim informacijama koje prenose svi svetski mediji, pakistanski avioni pucali su i oborili indijske u svom vazdušnom prostoru. 
Pakistanski vojni portparol general-major Asif Gafor kaže da je jedan avion pao na teritoriju koja je pod kontrolom Pakistana, a drugi na teritoriju Indije. 
Američka agencija AP javlja da su indijski avioni oboreni nakon što su prešli liniju kontrole koja deli Kašmir na pakistanski i indijski deo. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.