Vladimir Putin:

Rusija namerava da na Dalekom istoku izgradi moćan centar

  • 12.09.2018

  • 09:29

  • Sputnjik

  • 0

FOTO: Kremlin.ru

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da Rusija namerava da na Dalekom istoku izgradi moćan centar za međunarodnu saradnju i ekonomsku integraciju, prenosi Sputnjik.

Naši napori imaju za cilj stvaranje moćnog centra za međunarodnu saradnju i integracije, poslovne i investicione aktivnosti, obrazovanje, nauku i kulturu ovde u dinamično napredujućem Azijskopacifičkom regionu", rekao je Putin na plenarnoj sednici Foruma.

On je istakao da stvaranje takvog centra treba da poboljšanje blagostanja stanovnika dalekoistočnog regiona „kako bi ljudi u potpunosti mogli da se ostvare“.

Razvoj Dalekog istoka predstavlja moćan resurs za postizanje planiranog proboja u ruskoj ekonomiji u celini, dodao je ruski predsednik.

"U tome vidimo moćan resurs za postizanje strateških ciljeva koje smo postavili, za prodoran razvoj, jačanje konkurentnosti zemlje i poboljšanje kvaliteta života građana“, istakao je Putin.

Govoreći na četvrtom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, Putin je rekao da će Daleki istok dobiti ulogu zamajca ruske ekonomije.

pošaljite komentar

Nema komentara