Vesti iz sveta

28.11.2019. 15:16

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Tviter: Prvo e-groblje pa brisanje naloga

Društvena mreža Tviter (Twitter) saopštila je da neće brisati neaktivne naloge dok ne osmisli način za „memorijalizaciju“ profila preminulih korisnika, odnosno dok ne omogući njihovo večno očuvanje u sajberprostoru.

U pojašnjenju koje je usledilo nakon najave da će u decembru obrisati sve naloge neaktivne duže od šest meseci, Tviter je dodao da će se politika „brisanja“ ticati samo građana država Evropske unije zbog lokalnih pravila o pivatnosti podataka, popularnom GDPR-u.

Drutvena mreža Fejsbuk (Facebook) je odavno uvela sistem za memorijalizaciju profila preminulih korisnika, što mogu da zahtevaju članovi porodica. Kako bi profil bio zauvek očuvan, korisnici pre toga moraju da označe drugog člana koji će se o profilu starati nakon njihove smrti. 

Prethodno je Tviter saopštio da će brisanju biti podložni svi profili na koje se korisnici nisu logovali šest ili više meseci, a da će poslednji rok za prijavljivanje na profil i izbegavanje brisanje biti 11. decembar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.