Vesti iz zemlje

13.01.2020. 15:36

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Beograd gradi fontanu na Adi za 23 miliona dinara

Grad Beograd izdvojiće više od 23 miliona dinara iz budžeta za izgradnju fontane na kružnom toku na Adi Ciganliji, vidi se iz nedavno donetog gradskog budžeta za 2020. godinu.

Kako se navodi u budžetu, ove godine će za fontanu biti izdvojeno 14,8 miliona dinara, a u 2021. još 8,6 miliona dinara, odnosno ukupno 23,4 miliona.

Fontana će biti novi dodatak Adi Ciganliji posle atrakcija kao što su vrabac od milion dinara i platforma za posmatranje gejzira koja je koštala 15 miliona dinara.

Javno preduzeće Ada Ciganlija zaključilo je 16. decembra 2019. godine ugovor o izgradnji osmougaone platforme površine 100 kvadratnih metara sa kompanijama Elkoms i Gama-Ram iz Beograda.

Kako je bilo navedeno u konkursnoj dokumentaciji, platforma treba da služi „za posmatranje i fotografisanje veštačkog gejzira“.

Takođe, javno preduzeće koje upravlja Adom platilo je 2019. godine više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa „Ada Ciganlija“ i skulpture vrapca i cveta.

Skulpturu je radio isti atelje od kog je JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za skoro 600.000 dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Grad Beograd planira kupovinu autobusa i trolejbusa

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.