Vesti iz zemlje

25.05.2019. 22:02

VOICE, Beta

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Funkcioner SNS dobio subvencije za farmu ovaca

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srdjan Kružević dobio je, kao vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, od Porkajinske vlade novac za opremanje stočarske farme, piše  Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Bespovratno su mu, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, dodeljena bezmalo dva miliona dinara za nabavku mešaonice i opreme za ishranu ovaca i koza, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Ugovore o sufinansiranju investicija na stočarskim farmama poljoprivrednicima koji su prošli na konkursu dodelio je 16. maja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ugovori su potpisani sa 69 podnosilaca prijava, a ukupno ih je stiglo 210.
Prema saznanjima VOICE-a, Kružević je registrovao poljoprivredno gazdinstvo u septembru 2016. godine, a njegova farma nalazi se u Budjanovcima. 

Srđan Kružević takođe je bio narodni poslanik – kako se navodi u njegovoj biografiji na zvaničnoj internetskoj prezentaciji Grada Novog Sada – u republičkom parlamentu bio je od 2014. do 2016, a 2016. je bio i pokrajinski poslanik. U to vreme predsedavao je vojvođanskim odborom Jedinstvene Srbije, ali je 2016. napustio stranku Dragana Markovića Palme i prešao u SNS.

VOICE je podsetio da ovo nije prvi put da na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu novac dobijaju političari i javni funkcioneri, pa je tako na jednom od prethodnih konkursa za dodelu sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije bespovratno novac dobio poslanik u Skupštini Srbije Marijan Rističević.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.