Vesti iz zemlje

13.12.2019. 13:23

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Keep Light osvetljuje Leskovac za 105 miliona

Kompanija Keep Light pobedila je na tenderu za rekonstrukciju, racionalizaciju i održavanje sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa LED tehnologijom u Leskovcu za 105 miliona dinara.

Kako se vidi iz odluke objavljene 5. decembra na portalu javnih nabavki, Keep Light je sa podizvođačem MEP Inženjering pobedio na konkursu za dodelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu.

Ukupna cena posla bez PDV-a iznosi malo više od 895.000 evra, ili oko 105 miliona dinara. Na tenderu se javio još jedan ponuđač, kompanija Feman iz Jagodine, ali je njena ponuda proglašena nevažećom.

Kompanija Keep Light postala je poznata 2016. godine kada je portal Pištaljka.rs objavio da je dobila posao kupovine i isporuke svetlećih elemenata u Beogradu na nameštenom tenderu.

Keep Light je poslednjih godina dobio poslove vredne više miliona evra od različitih opština i gradova u Srbiji.

Istraživanje BIRN-a je pokazalo da grupa firmi bliskih predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, među kojima su Keep Light i MEP Inženjering, dobija višemilionske poslove na uvođenju LED rasvete.

BIRN je u četvrtak objavio da su iste firme u različitim kombinacijama dobile 22 od 24 ugovora ukupne vrednosti skoro 50 miliona evra za ugradnju LED svetiljki u mestima širom Srbije. 

Konkurencija smatra da su tenderi namešteni, ali pobednici tendera tvrde da poslove nisu dobili zahvaljujući političkim vezama.

PROČITAJTE JOŠ:

Keep Light popravlja novogodišnju rasvetu za 12 miliona

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.