Vesti iz zemlje

05.08.2019. 15:49

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Merkator prodaje Roda megamarket u Beogradu

 

Kompanija Merkator objavila je prodaju Roda megamarketa na Novom Beogradu, jednog od šest najvećih objekata u lancu prodavnica Roda.

Merkator je preko dnevnih novina u ponedeljak obavestio potencijalne kupce da je počeo rok za podnošenje ponuda za kupovinu objekta u ulici Đorđa Stanojevića, ukupne površine skoro 22.500 kvadratnih metara.

„Krajnji rok za prijem neobavezujućih ponuda je 2.9.2019. do 16 sati po lokalnom vremenu“, navodi se u pozivu Merkatora.

Merkator je poslovao u sastavu hrvatskog koncerna Agrokor, koji je u aprilu prestao da postoji pod tim imenom zbog ogromnih dugovanja, a njegovo poslovanje preuzela novoosnovana Fortenova Grupa.

Kompanija Merkator je u februaru saopštila da je smanjila svoj dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, ali da je neophodno smanjiti ga za još 200 miliona evra kako bi ostatak mogao da se refinansira.

Merkator je istog meseca najavio da planira prodaju 11 centara u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kao deo strategije smanjenje duga.

PROČITAJTE JOŠ:

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Merkator prodaje još 11 tržnih centara da bi vratio dug

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.