Vesti iz zemlje

28.05.2019. 15:01

Autor: Nova Ekonomija

Motori novih GSP autobusa isti kao sporni turski

Sedamdeset novih vozila koje je kupio GSP „Beograd” koristi motore istog proizvođača kao i turski autobusi koji su povučeni iz saobraćaja zbog učestvovanja u nedavnim nesrećama, saznaje „Blic“.

 

Naime, američki motori „Cummis“ nalaze se u autobusima marke „Temsa Avenue“ koji je domaći privatni prevoznik Ariva nedavno povukao iz saobraćaja, kao i u „BMC Prositi 12″, autobusima koji su počeli da pristižu u garaže javnog gradskog prevoznika.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zbog serije incidenata u kojima su učestvovali turski autobusi „Temsa“ obavezan vanredni pregled svih vozila za prevoz putnika naložio je Sekretarijat za javni prevoz. To uključuje i vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave iberture, odnosno nekontrolisanog ubrzanja.

 

Pre nekoliko nedelja GSP je potpisao ugovore o kupovini 244 nova solo autobusa. Do jeseni bi trebalo da stignu 174 autobusa kineske firme „Higer”, pored 70 komada turske firme „BMC”, čija je vrednost oko 12 miliona evra bez PDV-a.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.