Vesti iz zemlje

06.02.2019. 12:50

Beta

Autor: Direktor KC Niš

Novi Sad: U petak zahtev protesta „Jedan od pet miliona“ – sloboda medija

Novi protest „Jedan od pet miliona Stop krvavim košuljama“ u Novom Sadu održaće se u petak 8. februara na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.
Kako se navodi u saopštenju organizatora, osim uobičajenih poruka protesta zbog narastajućeg nasilja, korupcije i diktature u državi i društvu, učesnici skupa će svojim četvrtim okupljanjem u centru grada ustati u odbranu slobode medija.
„Predstavnička demokratija se zasniva na slobodnim izborima, a slobodnih izbora nema bez slobodnih medija. Stoga istovremeno branimo pravo medija i medijskih poslenika da govore i naše je pravo da znamo“, navodi se u saopštenju.
Na Pozorišnom trgu u petak će govoriti novinarke Gordana Suša i Branislava Opranović, kao i novinar Željko Bodrožić.
Učesnici protesta će posle protestnog skupa krenuti u šetnju centralnim gradskim ulicama.
Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobodjenja.
Kod Futoške pijace protestna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je krenula.
Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio ostalim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom „Stop krvavim košuljama“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.