Vesti iz zemlje

01.11.2019. 14:08

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Nurijel Rubini u Beogradu 8. novembra

Jedan od najpoznatijih ekonomista današnjice Nurijel Rubini govoriće u Beogradu 8. novembra, na događaju pod nazivom „Geopolitički rizici: U susret globalnoj recesiji u 2020″ koji organizuje Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD). 

Rubini predaje na Stern poslovnoj školi Univerziteta u Njujorku i  pruža konsultantske usluge, a svetsku slavu zadobio je nakon što je prvi predvideo svetsku ekonomsku krizu i poneo nadimak „Doktor Propast“ (Dr. Doom). 

Tokom svoje prezentacije Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) 2006. godine, Rubini je upozorio na predstojeću recesiju zbog mehura na kreditnom i stambenom tržištu. Njegova predviđanja su se obistinila u 2008. godini, kada je svetska ekonomska kriza i zvanično počela.

Radio je kao istraživač i savetnik u MMF-u, za američke Federalne rezerve, Svetsku banku i za centralnu banku Izraela. Bio je i viši ekonomski savetnik predsednika SAD Bila Klintona, a kasnije i u Ministarstvu finansija SAD.

Događaj će početi u 18 časova u prostorijama Opštine Stari Grad, a prisustvo je neophodno potvrditi na Fejsbuk stranici CIRSD-a.
CIRSD Rubini

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.