Vesti iz zemlje

23.04.2019. 13:45

Beta

Autor: Inicijativa Ne davimo Beograd

Poslanici dela opozicije podneli inicijativu Ustavnom sudu zbog gradnje Gondole

Poslanici dela opozicije podneli su incijativu Ustavnom sudu kojom traže ocenu ustavnosti plana detaljne regulacije za izgradnju gondole u Beogradu.
Poslanica Kluba samostalnh poslanika Sonja Pavlović rekla je da je inicijativu potpisalo 25 poslanika, nakon što su detaljno analizirali dostupnu dokumentaciju. Pavlović je novinarima u Skupštini Srbije rekla da je plan detaljne regulacije nezakonit, jer nije u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, Zakonom o planskom sistemu Srbije i planom višeg reda – planom generalne regulacije. 
„Mi očekujemo da Ustavni sud promptno reaguje“, kazala je Pavlović i dodala da „ne može da ostane tako neprimećeno, jer je kršenje zakona evidento, tu nema spora“. 
Prema njenim rečima, planom generalne regulacije zabranjena je izgradnja gondole, a Zavod za zaštitu spomenika kulture je uradio „nešto nedopustivo“ kada je planom detaljne regulacije dozvolio izgradnju. 
„Nevoravanta je činjenica da Zavod to ingoriše i ponaša se kao podobna ustanova u službi sistema“, ocenila je ona.
Pavlović je kazala da se projektom predviđa da se stanica Kalemegdan nalazi na arheološkom lokalitetu i da zbog te činjenice ministar kultutre i informisanja Vladan Vukosavljević ima moć da zaustavi taj projekat. Dodala je da je predviđeno da se stanica Ušće napravi u parku gde će se naći restoran i prodavnica sportske opreme. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.