Vesti iz zemlje

28.03.2019. 12:53

Danas

Autor: CRTA

Prijave protiv sudija koje nisu prijavile primanja i imovinu

Protiv sudija koje nisu dostavile listu svojih primanja i imovine Agencija za brobu protiv korupcije podnela je prijave, navodi se u dodatku Danas-a „Vladavina prava“.
Agencija je podnela četiri krivične prijave, osam prekršajnih, a u pet slučajeva nadležnim organima dati su izveštaji o podacima iz imovinske karte. Takođe, izrečena je i 51 mera upozorenja za 47 sudija i četiri tužioca.
Samo tokom 2018. godine pokrenuto je 49 postupaka protiv sudija i bivših sudija, te četiri postupka protiv javnih tužilaca zbog kašnjenja u podnošenju izveštaja o imovini i prohodima po izboru na javnu funkciju, odnosno po prestanku javne funkcije.
Kako u Agenciji objašnjavaju za Danas, na osnovu godišnjih provera za 2013, 2017, 2018. i 2019. kontrolom su bile obuhvaćene sudije Vrhovnog kasacionog suda, Privrednog apelacionog suda, Privrednog suda u Beogradu.
Dodatno, iskontrolisani su i viši sudovi u Republici, kao i tužioci u Apelacionim i višim javnim tužilaštvima, te je ovim procesom provere bilo obuhvaćeno gotovo trećina funkcionera u pravosuđu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.