Vesti iz zemlje

23.09.2019. 22:29

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sikvesteru 35 miliona od Javnog osvetljenja Beograd za dve godine

Agencija za zapošljavanje Sikvester emplojment (Sequester Employment), poznata po kontroverznom poslu očitavanja brojila za EPS,  pobedila je na tenderu za uslugu angažovanja radne snage („autsorsing“) za potrebe JKP Javno osvetljenje Beograd.

Ova kompanija bila je jedini ponuđač na konkursu vrednom tri miliona dinara za angažovanje radnika radi održavanja, adaptacije i unapređenja javne rasvete, a odluka o pobedniku konkursa objavljena je 18. septembra.

Odluka%2018 9 2019

To znači da je vrednost poslova za koje je Sikvester angažovan od strane Javnog osvetljenja Beograd dostigla ukupno 35,6 miliona dinara za manje od dve godine, pošto je Sikvester pobedio na četiri tendera ovog javnog preduzeća od oktobra 2017.

Ova kompanija postala je poznata u javnosti 2017. godine kada je BIRN objavio da je Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila sporazum sa konzorcijumom koji predvodi Sikvester za očitavanje brojila po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dotadašnjih cena.

Kako je BIRN objavio u januaru 2017, konzorcijum je na tenderu pobedio sa ponudom od 39,99 dinara po očitanom brojilu, što je drastično skuplje u odnosu na cenu koja je godinama unazad plaćana za taj posao. 

Mesečna vrednost posla iznosila je 142,3 miliona dinara a okvirnim sporazumom predviđeno je da posao traje dve godine, tako da je ukupna vrednost posla 3,36 milijardi dinara, pisao je BIRN.

Iste godine počinje uspešan niz Sikvestera na tenderima JKP Javno osvetljenje, na kojima pobeđuje uglavnom kao jedini ponuđač.

Na javnom pozivu u septembru 2017. Sikvester je jedini put imao konkurenciju, Studentsku zadrugu „Mašinac“, čija je ponuda bila duplo jeftinija ali je diskvalifikovana kao neprihvatljiva.

Kako se vidi u Obaveštenju o zaključenom ugovoru, Sikvester je ponudio 10,6 miliona dinara a „Mašinac“ 5,8 miliona. Ugovor je zaključen 26. oktobra.

U oktobru sledeće godine Sikvester je bio jedini ponuđač za iste usluge po ceni od 10 miliona dinara, a u aprilu 2019. ponovo kao jedini ponuđač pobeđuje sa ponudom od 12 miliona dinara, pokazuju obaveštenja o zaključenim ugovorima.

F. Rudić

PROČITAJTE JOŠ:

200 miliona za montažu praznične rasvete u Beogradu

Novi Sad nabavlja novogodišnju rasvetu, proizvođači unapred poznati

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.