Vesti iz zemlje

04.12.2019. 12:38

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Zgrade za bezbednjake mogu imati do osam spratova

Zgrade koje se zidaju za potrebe smeštaja pripadnika snaga bezbednosti moći će da imaju do osam spratova i potkrovlje, umesto najviše šest spratova, kako je do sada planirano.

Predlog izmene zakona koji reguliše izgradnju stanova za bezbednjake stigao je u Skupštinu Srbije prošle sedmice.

Kako se navodi u obrazloženju predloga, izmene se donose „iz razloga što su prilikom realizacije 1A faze projekta primećena ograničenja u tehničkim i tehnološkim rešenjima, koja mogu biti otklonjena“.

„Iz tog razloga predlaže se izmena Zakona kako bi se moglo projektovati i izvesti tehnički najpovoljnije rešenje prema datoj lokaciji i važećoj planskoj dokumentaciji za konkretnu lokaciju“, navodi se u obrazloženju.

Ovim izmenama se naizgled odustaje od zahteva predsednika Aleksandra Vučića da zgrade budu niže jer se „manje dece rađa u višespratnicama“.

Vučić je prošle godine najavljivao izgradnju stambenih objekata sa četiri do šest spratova kako bi se povećao natalitet.

„Ima po toj nekoj analizi, kada napravite soliter od 40 spratova i odvedete 110 bračnih parova, imaćete sutra 120-130 dece. A ako budete odveli u kuće, dvospratnice, trospratnice ili maksimalno četvorospratnice, imaćete bar 210 ili 220 dece“, rekao je Vučić u junu 2018.

Predsednik je ponovio te tvrdnje nekoliko meseci kasnije, ali nikada nije kazao koja je studija dovela u vezu broj dece sa visinom stambene zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:

Beograd nabavlja vozila od kompanija bliskih SNS-u

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.