Video

15.04.2022. 16:58

Isha Foundation

Autor: Nova Ekonomija

Sadguru, čuveni jogi, mistik i vizionar u poseti Beogradu 18. aprila (VIDEO)

Foto: Isha Foundation

Video

15.04.2022. 16:58

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da će Sadguru posetiti Beograd 18. aprila od 12h do 14h na Trgu Republike.

 Sadguru je krenuo na 30.000 kilometara dugačak put od Londona do Indije na motoru kako bi, sastajući se sa svetskim liderima, članovima parlamenta, ministrima poljoprivrede  ekologije podigao svest o očuvanju plodnosti i organskog sadržaja u zemljištu.  Do sada je boravio u Engleskoj, Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Češkoj, Nemačkoj, Italiji, Sloveniji,  govorio u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi, i iz Srbije nastavlja svoj put dalje ka istoku kroz Rumuniju i Bugarsku do Gruzije, Azerbejdžana, UAE, Omana itd sve do Indije.

O pokretu Svesna planeta – Spasimo zemljište

Pokret Svesna planeta – Spasimo zemljište predstavlja globalni pokret za dobijanje podrške od 3,5 milijardi ljudi (preko 60% svetske glasacke populacije), kako bi se u svim demokratskim državama podstakla promena politike ka spasavanju našeg zemljišta i planete

Sadhguru je izuzetno posvećen pokretu Svesna planeta – Spasimo zemljište. U okviru pokreta, motorom putuje od Britanije do južne Indije i sastaje se sa uticajnim osobama u cilju razvijanja novih politika zaštite životne sredine i, posebno, uvećanja plodnosti zemljišta. 

Pokret ima za cilj da podstakne i podrži vlade u formulisanju politika koje će se baviti zdravljem zemljišta u njihovoj zemlji i učiniti poljoprivrednu aktivnost prihvatljivijom za zemljište kako bi se zaustavila i preokrenula dalja degradacija zemljišta na globalnom nivou. Primarna preporuka pokreta Save Soil je da Vlade širom sveta donesu politiku koja će nalagati najmanje 3-6% organskog sadržaja u svim poljoprivrednim zemljištima u njihovoj zemlji. Svetski lideri, uticajni ljudi, umetnici, stručnjaci za predmetne oblasti, farmeri, duhovne vođe, nevladine organizacije su među onima koji su obećali svoju podršku da ponovo ožive odnos čovečanstva sa zemljom.

O Sadhguru

Sadguru je jogi, mistik i vizionar. U Indiji su mu dodeljene tri predsedničke nagrade, uključujući jednu za svoj rad na zaštiti životne sredine, kao i najvišu godišnju civilnu nagradu u zemlji za izuzetnu i istaknutu službu

Tokom godina, osnivač Isha fondacije je takođe pokrenuo velike ekološke inicijative koje su stvorile nacrt za ekonomski razvoj koji je ekološki održiv.

Govorio je pred Ujedinjenim nacijama, Svetskom ekonomskom forumu, Svetskom bankom, Domom lordova Ujedinjenog Kraljevstva, TED-om i bezbrojnim globalnim kompanijama, i najprestižnijim svetskim univerzitetima – Oksfordu, Stenfordu, Harvardu, Jejlu, Vortonu i MIT-u.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.