Video

11.03.2020. 21:58

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

(VIDEO) Ko plaća porez ako ne prođete test samostalnosti

Poreska uprava Srbije objavila je vrlo detaljno Uputstvo za tumačenje kriterijuma Testa samostalnosti za preduzetnike,  na 90 strana, koji se primenjuje od 1. marta 2020. godine.U VIDEU NA KRAJU TEKSTA POGLEDAJTE KO PLAĆA DODATNI POREZ NA ...

Nova ekonomija

Video

11.03.2020. 21:58

Poreska uprava Srbije objavila je vrlo detaljno Uputstvo za tumačenje kriterijuma Testa samostalnosti za preduzetnike,  na 90 strana, koji se primenjuje od 1. marta 2020. godine.

U VIDEU NA KRAJU TEKSTA POGLEDAJTE KO PLAĆA DODATNI POREZ NA FAKTURISAN IZNOS U SLUČAJU DA PORESKI INSPEKTOR UTVRDI DA PREDUZETNIK NIJE SAMOSTALAN.

Samo dva od devet kriterijuma iz testa samostalnosti su strogo formalna za potrebe testiranja, kriterijum 7 koji govori o postojanju ili nepostojanju klauzule o uobičajenom poslovnom riziku, i kriterijum 8 koji govori o postojanju ili nepostojanju klauzule zabrane konkurencije. 

Sve ostale kriterijume utvrđivaće poreski inspektor sa širokim prostorom za diskreciono tumečenje činjenica „na terenu“.

Inspektor ima pravo uvida i u mejl prepisku paušalca i klijenta.

Ako inspektor utvrdi nesamostalnost preduzetnika prema nalogodavcu posla, prihod ostvaren u tom poslu država će dodatno oporezovati. 

Pogledajte u videu Branimira Rajšića, poreskog konsultanta u advokatskoj kancelariji Karanović & Partners, ko plaća dodatni porez ako poreski inspektor utvrdi da preduzetnik nije zaista samostalan u odnosu na nalogodavca posla. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.