Srbija

06.08.2024. 12:41

eKapija

Autor: Nova ekonomija

Continental širi proizvodne kapacitete za još skoro sedam hekatara

Srbija

06.08.2024. 12:41

Nemačka kompanija Continental, koja je pre godinu i po dana otvorila u Kaću kod Novog Sada fabriku elektronskih uređaja za automobile, planira proširenje proizvodnih kapaciteta u istom gradu, piše eKapija.

Sa sadašnih 30.000 metara kvadratnih proizvodnog, kancelarijskog i magacinskog prostora, kompleks u Kaću biće proširen za još 6,7 hektara, navedeno je u Urbanističkom projektu za izgradnju treće faze poslovnog komleksa Continental Automotive u Novom Sadu, koji je uradioo JP Urbanizam Novi Sad.

U postriojenje je do sada uloženo 140 miliona evra, a Continental planira da u Srbiji uloži još dodatnih 150 miliona evra i otvori još 1.500 radnih mesta.

U „fazi I“ proširenja planirana je izgradnja proizvodnog objekta za auto-delove – „čiste sobe“, objekta za proizvodnju auto-delova u kalupima i farbanje delova sa administrativnom celinom i skladištem i objekta za proizvodnju elektronskih auto-delova.

U drugoj fazi očekuje se gradnja automatizovanog visokoregalnog skladišta sa pratećim objektom za pranje i skladištenje, Objekti u ovim fazama planirani su na ukupno 6,7 hektara, dok dosadašnji objekti obuhvataju oko 2,4 hektara. Ukupno, sa saobraćajnim i zelenim površinama, prošireni kompleks prostiraće se na 31,6 hektara.

U budućnosti je, navodi se u projektu, planirano i dodatno proširenje kompleksa.

Idejno rešenje proširenja kompleksa koje je izradio NORTH Engineering doo Subotica, u prvoj i drugoj fazi proširenja podrazumeva izgradnju objekata za proizvodnju i sklapanje elektro i ostalih auto-delova.

Inače, fabrika Continentala u Kaću je njena najveća u Evropi i očekuje se da izvoz fabrike za dve godine bude veći od milijardu evra. Continental je u Srbiji pre šest godina otvorio i istraživačko-razvojni centar kojem radi oko hiljadu visokokvalifikovanih stručnjaka u automobilskoj industriji.

Kontinental planira zapošljavanje još 1.500 ljudi u naredne dve godine

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.