Konferencije

23.10.2024. 12:44

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Debata Nove ekonomije: Obrazovanje kao ključni resurs budućnosti – kad ćemo preći s reči na dela

Pixabay

Časopis i portal Nova ekonomija organizuje debatu „Obrazovanje kao ključni resurs budućnosti – kad ćemo preći s reči na dela“, u ponedeljak 28. oktobra, u Aeroklubu.

Ova debata se organizuje u okviru incijative „Srbija 2030 – koji je naš put“, uz podršku grupe profesionalnih nacionalnih i lokalnih medija u Srbiji – N1, Vreme, Danas, FoNet, Južne Vesti, RadioBoom93, Glas Šumadije, Radio 021 i Ozon Press.

O ulozi obrazovanja u sistemu i na kakav način se ovaj sektor može unaprediti, govoriće uvodničari profesorka i bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović, redovni član SANU Vladica Cvetković, naučnik i osnivač Fondacije „Alek Kavčić“ Aleksandar Kavčić, Helena Ivanov sa Instituta Henri Džekson i Milojko Arsić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Na debati će učestvovati i advokat Rodoljub Šabić, istoričar Milan St. Protić,  izdavač Gojko Božović, profesorka književnosti Jasna Janković, direktor agencije FoNET Zoran Sekulić, osnivač OŠ „Zvezdobrojci“ Milutin Nikolić, i profesor Vukašin Milićević.

U pitanju je treća debata u sklopu inicijative „Srbija 2030 – koji je naš put“, pokrenute sa ciljem da podstakne društveni dijalog o temama koje su strateški važne za dalji pravac razvoja srpskog društva.

Prethodne dve debate bile su „Srbija između Istoka i Zapada – kakva na naša spoljna politika“ i „Kvalitet vode, vazduha i zemljišta – zaštita vitalnih resursa“.

Zainteresovana javnost može doći na događaj ili ga pratiti putem YouTube kanala Nove ekonomije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.