Vesti iz zemlje

19.11.2020. 15:09

Telegraf Biznis

Autor: Nova Ekonomija

Banja „Zlatar“ prodata za 2,5 miliona evra

Banjski kompleks "Zlatar" u Novoj Varoši prodat je na poslednjem tenderu koji su Republička direkcija za imovinu i PIO fond raspisali 9. oktobra kompaniji Metal Investments Europe po ceni od 2.546.000 evra, piše Telegraf Biznis. Zla...

Foto: Pixabay

Banjski kompleks „Zlatar“ u Novoj Varoši prodat je na poslednjem tenderu koji su Republička direkcija za imovinu i PIO fond raspisali 9. oktobra kompaniji Metal Investments Europe po ceni od 2.546.000 evra.

Zlatar je nuđen na prodaju i ranije, međutim do prodaje nije došlo. Ovog puta početna cena za banju iznosila je oko 2,3 miliona.

Metal Investments Europe bavi se proizvodnjom aluminijuma, i deo je Metal Investments Limited čije je sedište u Velikoj Britaniji.

Banjski kompleks u Novoj Varoši čini objekat za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja čija je korisna površina 12,2 hiljade kvadratnih metara i više katastarskih parcela čija je ukupna površina veća od 4,5 hektara.

Privatizacija banja započela je 2014. godine nakon što je država donela odluku o privatizaciji banjskih kompleksa.

Zlatar je sagrađen 1978. godine i za 30 godina imao je preko 100.000 gostiju. 

Prošle godine, pored „Zlatara“ objavljeni su i pozivi za prodaju Vranjske banje i „Žubora“ u Kuršumlijskoj banji.

U portfoliju je još nekoliko banja koje čekaju na privatizaciju: Ribarska banja u Kruševcu, „Gejzir“ u Sijarinskoj banji, „Merkur“ u Vrnjačkoj banji, Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Bujanovcu, Institut za lečenje i rehabilitaciju Niška banja, Specijalna bolnica u banji Koviljači, Specijalna bolnica „Zlatibor“ u Čajetini, Sokobanja i „Termal“ u Vrdniku, podseća Blic biznis

Banje u Srbiji predstavljaju bitan deo turizma, a Srbija broji više od hiljadu izvora mineralnih voda i preko 40 banja, od kojih mnoge datiraju još iz rimskog doba.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.