Srbija

23.02.2021. 17:23

sveonovcu.rs

Autor: Nova Ekonomija

Aplikacija Dr Book olakšava zakazivanje lekarskih pregleda

Prošle godine domaći tim programera osmislio je i napravio je aplikaciju Dr Book za zakazivanje lekarskih pregleda u privatnim zdravstvenim ustanovama, prenosi portal Sveonovcu.rs.  Aplikacija je kako se navodi dostupna na bilo kom uređ...

Foto: Pixabay

Srbija

23.02.2021. 17:23

Prošle godine domaći tim programera osmislio je i napravio je aplikaciju Dr Book za zakazivanje lekarskih pregleda u privatnim zdravstvenim ustanovama, prenosi portal Sveonovcu.rs.  Aplikacija je kako se navodi dostupna na bilo kom uređaju i na internet sajtu www.drbook.rs.

Zakazivanje pregleda je moguće sa nekoliko „klikova“ putem aplikacije, a ideja za nju nastala je u vreme kada je Marina Erhartič, jedan od njenih tvoraca, čekala treće dete.

Marina je tada pokušala da zakaže pregled kod doktora, ali je dobijanje termina bilo jako komplikovano. 

Uz to, smetala joj je neljubaznost sekretarica, kao i to što sama nije mogla da vidi i izabere raspoložive termine u koje bi se uklopila sa svojim obavezama. 

Razmišljala je na koji način bi ceo taj proces mogao da se unapredi i bude prijatniji po pacijenta.

„Oslanjanje na usmenu reč ili rezultat pretraživanja na Google-u ne može biti jedini odgovor na pronalaženje pravog doktora i termina“, kaže Marina. 

Objašnjava da se potom posavetovala sa svojim prijateljem lekarom i tako je „započelo putovanje“, čiji je cilj, kako objašnjava, bio da se pronađe rešenje koje će na kraju pomoći drugim ljudima koji se nalaze u sličnim situacijama.

Tako se došlo do ideje o platformi koja bi okupila sve pacijente i lekare na jednom mestu.

„Naša vizija je da rezervaciju zakazivanja termina zdravstvenog pregleda kod lekara u privatnoj praksi na teritoriji Srbije i regionu učinimo jednostavnom i brzom kao što je rezervacija hotela ili restorana putem interneta“, objašnjava Marina Erhartič.

OD DANAS OMOGUĆEN ELETRONSKI UPIS ĐAKA PRVAKA

Aplikaciju je kreirao domaći tim programera i bilo je potrebno godinu dana rada da ona zaživi, ali se i dalje radi na razvoju Dr Book platforme.

Marina Erhartič kaže da je ta aplikacija isto ono što je Booking aplikacija za turizam. 

Napominje da su na platformi prisutne samo privatne klinike.

Dosadašnje interosovanje za aplikaciju je, prema njenim rečima, odlično.

Aplikacija je počela sa radom u junu prošle godine i za sada posluje na području Novog Sada, a uskoro će biti dostupna i u Beogradu.

„Svakodnevno  nam se pridružuju nove ordinacije i sve više novih korisnika. Za ovu godinu smo napravili i novu strategiju te će biti i novina“, kaže Marina Erhartič.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.