Srbija

25.05.2021. 11:15

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo objavilo poziv za privatizaciju Instituta „Jaroslav Černi“

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”.“Jaroslav Černi” je akcionarsko društvo, a država ima većinsk...

Foto: Pixabay - JonasKIM

Srbija

25.05.2021. 11:15

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

„Jaroslav Černi“ je akcionarsko društvo, a država ima većinsko vlasništvo sa 92% udela. Vrednost kapitala Instituta je na kraju 2019. bila 189,3 miliona dinara.

DA LI JE SPREČENA IZGRADNJA „NOVOG SADA NA VODI“?

Pisma o zainteresovanosti se dostavljaju do 21. juna 2021. godine.

Generalni direktor Insituta „Jaroslav Černi“ Dejan Divac je u martu ove godine za N1 izjavio da se planira privatizacija, a da nisu ni netačne spekulacije da za kupovinu Instituta interesuje firma Milenijum Tim.

UPRKOS PROTESTIMA, USVOJEN PLAN ZA MAKIŠKO POLJE

Podsetimo, Milenijum tim je kompanija koja je angažovana na izgradnji kompleksa „Beograd na vodi“, a KRIK je 2019. godine objavio da se Predrag Mali, rođeni brat ministra finansija Siniše Malog, služio „audijem“ u vlasništvu te firme.

Kompanija „Milenijum tim“ je tužila lokalne portale Info Vranjske i Jug Press, kao i Danas i N1 tražeći od njih ukupno 800.000 evra odštete zato što su prenosili izjave opozicionih političara sa konferencija za medije, ili njihova saopštenja, objavilo je u aprilu Raskrikavanje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.