Srbija

19.11.2021. 12:33

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Beograd daje 62,5 miliona za nove nadstrešnice na GSP stanicama

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je tender za nabavku i montažu stajališnih nadstrešnica, vredan 62,5 miliona dinara. Kako piše u dokumentaciji, zbog daljeg razvoja mreže linija javnog linijskog prevoza putnika i ...

Wikimedia, IIAleksandarII

Srbija

19.11.2021. 12:33

Sekretarijat za javni prevoz raspisao je tender za nabavku i montažu stajališnih nadstrešnica, vredan 62,5 miliona dinara. 

Kako piše u dokumentaciji, zbog daljeg razvoja mreže linija javnog linijskog prevoza putnika i uklanjanja dotrajalog i tehnički prevaziđenog stajališnog mobilijara, „konstatovana je potreba za opremanjem jednog broja stajališta javnog linijskog prevoza na široj gradskoj teritoriji nadstrešnicama jednostavnijeg tehničkog sklopa u svrhu zaštite putnika od atmosferskog uticaja“. 

Nova pravila: O javnom gradskom prevozu više nećemo moći da čujemo ništa loše?

Javna nabavka obuhvata izradu i montažu nadstrešnica u otvorenoj varijanti (10 komada), izradu i montažu nadstrešnica u poluzatvorenoj varijanti (140 komada), opremu pametne nadstrešnice (osam komada), izradu podloge od tucanika (1.200 m2), izradu betonske podloge na pešačkim površinama na obodu nadstrešnice (1.000 m2)…

Nadstrešnice treba da budu širine 1,60 metara i dužine 6 metara i da imaju mogućnost funkcionalne nadogradnje u pravcu pametnih nadstrešnica. 

Тo znači da će Isporučilac u dogovru sa naručiocem izvesti pozicioniranje i postavku nosača za: solarne panele, kontrolne ormare i opreme za video nadzor na nadstrešnici.  

Zaustavljena nabavka novih autobusa za GSP, podnet zahtev za zaštitu prava

Rok za podnošenje ponuda je 23. decembar, dok će kriterijum za dodelu ugovora biti cena. 

Jedan od uslova koji je propisan za izbor ponuđača je da je u periodu od poslednjih pet godina „realizovao izradu i montažu najmanje 100 nadstrešnica ukupne vrednosti ne manje od 30 miliona dinara, od kojih najmanje jednu izradu i montažu „pametne“ nadstrešnice sa solarnim napajanjem, opremljenu i dugim elementima (osvetljenjem, punjačima za telefone, wifi ruterom. 

Potrebno je da i da je privredni subjekt u poslednje dve finansijske godine ostvario ukupni prihod u iznosu od najmanje 120 miliona dinara (bez PDV-a).

GSP za novac kojim iznajmljuje minibuseve može da kupi duplo više svojih

Firma zainteresovana za ovaj posao treba i da raspolaže sa proizvodnim pogonom za zanatsko-bravarske radove površine minimum 150 metara kvadratnih,  komorom za farbanje od minimum 60 metara kvadratnih, čekićem za razbijanje betona, kompresorom za farbanje od minimum 200 litara, dostavno-teretnim vozilom sa kranom minimalne nosivosti pet tona. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.