Srbija

08.02.2022. 09:25

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

U februaru poslednja šansa za subvencije za traktore

Uprava za agrarna plaćanja će od 17. februara početi da prima zahteve za podsticaje za nabavku novog traktora, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.U pitanju je sedmi, i ujedno poslednji, javni poz...

Foto: Pixabay - Elsemargriet

Srbija

08.02.2022. 09:25

Uprava za agrarna plaćanja će od 17. februara početi da prima zahteve za podsticaje za nabavku novog traktora, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U pitanju je sedmi, i ujedno poslednji, javni poziv u okviru IPARD II programa za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Menja se zakon o poljoprivredi, uvodi se eAgrar

Ova mera dodeljuje se kako bi korisnici kroz tehnička poboljšanja i ulaganja u nove mehanizacije i tehnologije povećali produktivnost i konkurentnost poljoprivredne proizvodnje. 

Pored toga, gazdinstva bi trebalo da se usklade i sa skupom nacionalnih uslova, ali i sa EU standardima zaštite životne sredine i dobrobiti životinja, navodi se na sajtu Uprave.

Biće sve više EU subvencija za poljoprivredu koje nećemo moći da iskoristimo

Na zvaničnoj stranici Uprave biće objavljen i celokupni tekst javnog poziva, piše u saopštenju.

Srbija je jedan od korisnika IPA fondova Evropske unije za dodelu subvencija namenjenih razvoju poljoprivrede, ali se suočava sa problemom trošenja tog novca zbog nedostatka razvojnih projekata, o čemu je Nova ekonomija već pisala.

Zahtevi poljoprivrednika na čekanju, država kasni sa isplatom subvencija

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.