Srbija

14.02.2022. 13:39

Katarina Baletić

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo: Useljenje u nove delove Kliničkog centra u februaru ili martu

U feruaru ili martu će, prema informacijama Ministarstva zdravlja, doći do prvog useljavanja opreme, ljudstva i pacijenata u pojedine završene delove rekonstuisanog i novosagrađenog Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS), rekao je ...

Foto: Wikimedia - Srđan Popović

Srbija

14.02.2022. 13:39

U feruaru ili martu će, prema informacijama Ministarstva zdravlja, doći do prvog useljavanja opreme, ljudstva i pacijenata u pojedine završene delove rekonstuisanog i novosagrađenog Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS), rekao je državni sekretar Predrag Sazdanović.

Sazdanović je, govoreći na sednici skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu, istakao da nadzorne službe trenutno na terenu otklanjaju postojeće nedostatke. 

Bolnica za lečenje srca kupila od Auto Čačka limuzinu za 36.000 evra

On nije znao da odgovori na pitanja odbornika koje klinike, odnosno koji delovi UKCS će biti prvi useljeni, kakav je plan useljenja i da li se zna kada će svi radovi kompletno biti okončani.

“Ja sad ne mogu da govorim kompetentno. Hteo sam da pozovem kolegu Ašanina (v.d. direktora UKCS), ali je on veoma zauzet, upravo zbog ovoga o čemu pričamo. Na dnevnom nivou postoje 20-30 problema koji treba da se reše. To se nekad popularno zove novi, nepredviđeni radovi”, odgovorio je Sazdanović na pitanje odbornika Marka Bogdanovića, odbornika i doktora koji je zaposlen u UKCS.

U pandemiji zaposleno 4.300 zdravstvenih radnika, fali nam još 5.000

Rekonstrukcija UKCS i izgradnja nove kule u okviru kompleksa je počela 2018. godine. U avgustu 2019. godine planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS bio je 6. avgust 2021. godine, podseća Istinomer.

U oktobru 2020. godine predsednik Vučić je obišao radove i rekao da će rekonstrukcija biti gotova u septemrbu 2021. godine.

„Do septembra sledeće godine, za manje od godinu dana biće završen čitav objekat u KCS i opremljen najmodernijom opremom. Imaće sobe za intenzivnu, poluintenzivnu negu, operacione sale, dijagnostiku, Urgentni centar, sve što je neophodno“, rekao je Vučić, a preneo RTS.

Garaže i heliodrom Kliničkog centra Srbije daće se u koncesiju

Tom prilikom je Vučić dodao će rekonsturkcija, zajedno sa naknadnim radovima, koštati 120-125 miliona evra, kako je objavio javni servis.

U oktobru je useljenje pomereno za 1. decembar 2021. godine, kada je javni servis objavio da je prva faza radova završena, a da je druga u toku. Krajem decembra je u delu UKCS koji je u izgradnji izbio požar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.