Srbija

10.05.2022. 11:54

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Šta je Founder Institute Serbia i kome je namenjen?

Foto: Pixabay

Srbija

10.05.2022. 11:54

U Srbiji je počeo sa radom Founder Institute, za koji njegovi predstavnici navode da je „najznačajniji i najveći svetski akcelerator program“. On služi za pružanje podrške startap preduzećima i inovatorima u najranijim fazama njihovog poslovnog razvoja.

„Zahtevi tržišta, kupaca i korisnika menjaju se sve većom brzinom, usložnjavaju i adaptiraju na globalne promene, a inovativna rešenja postaju imperativ zato što jedina efektivno odgovaraju svim zahtevima“, dodaje se u saopštenju.

Kako se dodaje, domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap preduzeća koja se nalaze u najranijoj, nultoj fazi razvoja kojima se nude rešenja za brojne lokalne i globalne probleme.

„Da se njihove ideje ne bi izgubile na putu ka uspehu, pokrenut je Founder Institute Serbia, kako bi im bila pružena podrška baš onda kada im je najpotrebnija i kako bi bili spremni za osvajanje međunarodnih tržišta“, objašnjava se u saopštenju.

Startap i smart siti centrima subvencije veće za deset miliona
Pet domaćih startapa predstaviće se svetskim investitorima u Dubaiju

Cilj je i jačanje lokalnog i regionalnog preduzetništva i pružanja podrške startap timovima u procesu ubrzanog razvoja. Rezultat svega toga treba da bude transformisanje inovativnih ideja u isplative i održive poslovne prilike.

Kako se dodaje Founder Institute Serbia tim je u saradnji sa iskusnim domaćim i međunarodnim preduzetnicima, inovatorima i ekspertima, formirao vrhunsku mrežu mentora koji će timove obučavati, usmeravati i jačati u najranijim fazama razvoja, i efikasno ih pripremiti za dalji rast i pregovore sa investitorima.

Od osnivanja 2009. godine, Founder Institute akcelerator program pomogao je preduzetnicima širom sveta da pronađu svoju nišu i fokusiraju se na merljiv i održiv razvoj svojih rešenja.

Stalno učenje preduslov za uspeh startapa
Objavljen startap skener – kako izgleda srpski startap ekosistem u brojkama?

ŠTA MOGU DA OČEKUJU STARTAP TIMOVI?

Startap timovi u ovom programu mogu da se oslone na konstantnu podršku mentora i investitora, pronađu početne izvore finansiranja, izgrade funkcionalan tim, naprave vijabilan i održiv proizvod ili uslugu i pripreme se za investiranje, naglašava se u saopštenju.

Kako se dodaje, preko 90 odsto alumnista ovog programa su osnivači ili izvršni direktori kompanija, kreirano je preko 25 hiljada novih radnih mesta, a procenjena vrednost kompanija koje su pronašle oslonac u Founder Institute programu prelazi 30 milijardi dolara.

VREDNOST DOMAĆEG STARTAP EKOSISTEMA PREMAŠILA POLA MILIJARDE DOLARA
Hrvatski startap pošumljava dronovima

„Founder Institute Serbia  je virtuelni program koji će timovima omogućiti povezivanje sa domaćim i međunarodnim mentorima i investitorima, savetovanje i evaluaciju od strane stručnjaka, pomoć u razvoju, timski napredak, bolju analizu tržišta, kupaca i korisnika i jasna uputstva za dalji rast i razvoj“, kažu osnivači.

Pre zvaničnog dela programa, kako se dodaje, organizatori su pripremili besplatne događaje za sve koji su zainteresovani za ovu oblast poslovanja: 

Dodatne informacije o programu dostupne su na sledećem LINKU.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.