Vesti iz zemlje

10.10.2022. 12:20

Saopštenje

Autor: Nova ekonomija

Otvoren konkurs u AIR Serbia za program Moja prva plata

Avion Air Serbia na aerodromu koji se sprema za ukrcavanje Foto: Nova ekonomija

AIR Serbia (Er Srbija) učestvovaće u programu Vlade Srbije „Moja prva plata“ koji omogućava zapošljavanje mladih bez prethodnog radnog iskustva, a konkurs je otvoren do 31. oktobra ove godine, saopštila je kompanija Er Srbija.

„Nacionalna avio-kompanija poziva kandidate da se prijave na konkurs, kako bi kroz praksu stekli konkretna znanja, veštine i kompetencije za rad i tako značajno unapredili svoje mogućnosti za zaposlenje. Ponosni smo što, po treću godinu zaredom, otvaramo vrata Er Srbije u želji da učesnicima programa omogućimo obavljanje stručne prakse u našoj kompaniji, u trajanju od devet meseci“, saopštila je ta kompanija.

Kroz program „Moja prva plata“ nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina starosti, sa srednjim i visokim obrazovanjem, kako se navodi u saopštenju, pruža se prilika da konkurišu za neku od 59 pozicija u kompaniji AIR Serbia.

„Prošle godine za praksu u Er Srbiji prijavilo se gotovo 500 kandidata, od kojih je angažovano 30, dok je nakon završenog programa njih 12 dobilo zaposlenje u našoj kompaniji. Nadamo se da ćemo u 2022. godini privući još veći broj zainteresovanih koji svoje prvo radno iskustvo žele da steknu upravo kod nas“, izjavila je Milica Netković, direktorka ljudskih resursa Er Srbije.

Zainteresovani kandidati prijave mogu podneti na zvaničnom sajtu projekta. Nakon intervjua oni će biti u prilici da stiču radno iskustvo tokom devet meseci u organizacionim celinama Er Srbije: Korporativni i pravni poslovi, marketing, e-commerce, ljudski resursi, transport, nabavka, letačka operativa, aviation security, bezbednost i usklađenost, tehnika, zemaljsko opsluživanje, Air Serbia Ground Services (ASGS).

Takođe i u sektorima: Informacione tehnologije, finansije, kargo, ketering, prodaja, passenger Service System (PSS), upravljanje prihodima, planiranje i optimizacija reda letenja.

Program „Moja prva plata“ sprovodi Nacionalna služba za zapošlјavanje (NSZ) uz podršku Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.