Vesti iz zemlje

17.10.2022. 10:23

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Košarkaškom savezu Srbije još 106 miliona iz budžetske rezerve

KSS je ove godine dobio više od dva miliona evra iz rezerve

PEXELS

Košarkaški savez Srbije dobiće još 106 miliona dinara (oko 901 hiljada evra) iz budžetske rezerve, vidi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku.

Ovaj novac je prvobitno bio raspoređen Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture  za „programsku aktivnost“  Vazdušni saobraćaj, a u okviru toga za „subvenicije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama“, vidi se iz rešenja.

Ta sredstva će sada biti prenesena u budžetsku rezervu, a potom se rasporediti Generalnom sekretarijatu Vlade na ime finansijske pomoći KSS-u.

Budžetska rezerva je deo prihoda u budžetu koji se ne raspoređuje unapred. Sredstva tekuće budžetske rezerve koriste se za neplanirane svrhe.

KSS je u toku ove godine više puta dobijao novac iz budžetske rezerve.

Uključujući pomoć koju sada dobija (106 miliona dinara), KSS je u toku ove godine dobio ukupno 256 miliona dinara (oko 2,2 miliona evra) pomoći iz budžetske rezerve.

Tako je, Košarkaški savez u septembru dobio 25 miliona dinara (oko 212 hiljada evra) finansijske pomoći iz budžetske rezerve.

Sredstva rezerve su za KSS odobrena i sredinom jula – 118 miliona dinara, dok je u maju doneto rešenje da KSS dobije sedam miliona dinara na ime finansijske pomoći.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.