Srbija

07.04.2023. 16:20

Netokracija

Autor: Nova ekonomija

Kompanija Endava donirala 1,7 miliona laboratoriji na ETF-u

Obeležava se 50 godina računarstva na beogradskom ETF-u....

Pixabay

Srbija

07.04.2023. 16:20

Softverska kompanija Endava poklonila je 1,7 miliona dinara za opremanje jedne od laboratorija Elektrotehničkog fakulteta (ETF) u Beogradu računarima i opremom.

Kako je prenela Netokracija, u laboratoriji koja raspolaže sa 30 mesta održavaju se vežbe i vannastavne aktivnosti za studente smera softversko inženjerstvo.

Na ETF-u kažu da će nova oprema pomoći studentima u radu na razvoju svojih prvih većih softverskih sistema, koje će dizajnirati, implementirati i testirati, istovremeno usavršavajući svoje tehničke sposobnosti.

Donacija računarske opreme je jedan od vidova saradnje koju ETF i Endava imaju već osam godina unazad, od dolaska ove globalne kompanije na naše tržište.

Saradnja se realizovala kroz stipendiranje najboljih studenata Softverskog inženjerstva, opremanje prostorija fakulteta, stručna predavanja i kurseve, programe prakse, a sve u cilju podrške obrazovanju i jačanju domaćeg IT tržišta.

Saradnja između kompanije i fakulteta nastaviće se i kroz podršku nastavnom programu rekao je Dražen Drašković, profesor na Odseku za softversko inženjerstvo:

U godini u kojoj slavimo 75 godina Elektrotehničkog fakulteta i 50 godina nastave iz obrade podataka i računarstva u okviru našeg univerziteta, donacija koju smo dobili od kompanije Endava od velikog je značaja za svakodnevni rad naših studenata i njihovo usavršavanje.

Deo Endavine strategije je da u svim gradovima u kojima posluje, Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku i Nišu sarađuje sa obrazovnim institucijama i pruži podršku obrazovanju budućeg IT kadra.

U prethodnoj godini kompanija je imala intenzivnu saradnju sa 14 fakulteta u svih pet gradova, a kroz profesionalne kurseve, predavanja i program prakse koje je organizovala u tom periodu prošlo je više od 400 studenata.

Nordeus opremio laboratorije na ETF-u

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.