Srbija

28.06.2016. 12:25

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Pojačana kontrola hladnjača i otkupljivača sitnog voća

Srbija

28.06.2016. 12:25

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije saopštilo je da poljoprivredna inspekcija sprovodi pojačane kontrole hladnjača i otkupljivača sitnog bobičavog voća, na području Zlatiborskog i Moravičkog okruga, jer je u toku kampanja otkupa maline.

Kako se navodi, rezultati do sada sprovedene kontrole 201 hladnjače i otkupljivača sitnog bobičavog voća, pokazali su da vlasnici hladnjača na osnovu Zakona o bezbednosti hrane, u najvećem broju slučajeva ispunjavaju norme i da nisu uočene veće nepravilnosti.

„Kvalitet voća, pre svega maline, je zadovoljavajući, dok je prinos očekivan, izuzev u krajevima koji su bili zahvaćeni vremenskim nepogodama“, piše u saopštenju.

Dodaje se da ekipe poljoprivrednih inspektora kontrolišu kampanju otkupa, posebno na teritoriji opština Ivanjica, Arilje i Požega.

Dežurstva i intenzivne kontrole trajaće do kraja kampanje otkupa voća.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Ukupna blokada pravnih lica iznosila je preko 207,2 milijarde dinara, dok su dugovanja preduzetnika više od 11,4 milijarde, što pokazuje da su pravna lica napravila dug od oko 80 procenata, a preduzetnici nešto više od 20 odsto … Da li je ovo i „Nova matematika“?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.