Novosti iz Generali osiguranja Srbija

Klijent u centru poslovanja

Premijerka Ana Brnabić posetila je štand Generali osiguranja Srbija tokom 85. međunarodnog sajma poljoprivrede i razgovarala sa predsednikom Izvršnog odbora Draganom Filipovićem.
Gospodin Filipović je upoznao premijerku sa poslovanjem kompanije i sa novinama zahvaljujući kojima je stalni lider na tržištu osiguranja. Istakao je da su prethodnih godina mnogo radili na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede.

„Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućava precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuju stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena. Kompanija je učinila i korak više, napravivši aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku razvoju ove oblasti", rekao je Filipović, predsednik IO Generali osiguranja.
Na pitanje premijerke da li se građani Srbije osiguravaju, gospodin Filipović je odgovorio da je osiguranjem pokriveno svega oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni.

I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je štand Generali osiguranja Srbija. On je obećao da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja.

Kompanija Generali osiguranje, koja je bila glavni pokrovitelj 85. međunarodnog sajma poljoprivrede, predstavila je javnosti i aplikaciju za procenu štete na usevima i plodovima.
Ona je kreirana u saradnji sa institutom BioSense koji je u ovoj oblasti među vodećim u Evropi. Osnovne prednosti aplikacije su efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela i praćenje statusa obrade šteta.
Ovom aplikacijom kompanija je još jednom pokazala zašto je lider u regionu u oblasti digitalizacije procesa i proizvoda. Njenim osmišljavanjem i plasiranjem, kompanija je učinila još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa u osiguranju poljoprivrede.

 

 

Nastavak teksta možete pročitati u 51. broju štampanog izdanja časopisa "Nova Ekonomija".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara