+/-

DA/NE

Znamo šta ćemo sad

Na ovogodišnjem Evrosongu glasalo se više iz solidarnosti i empatije, a manje na osnovu kvaliteta pesama. Nažalost, baš ove godine desilo se da je Srbija poslala vrhunsku i potpuno vanserijsku numeru, koja je zauzela odlično peto mesto a koja bi se, u normalnim okolnostima, verovatno plasirala još bolje. Ali dobro, nadajmo se samo da sledeći Evrosong neće da se pretvori u trku avangardnih performansa. Tada bismo morali ponovo da pošaljemo etno frulice.

Opet smo uspeli

Devetomesečni Vukan Stoiljković otputovao je sa roditeljima u Budimpeštu na lečenje nakon što su građani sakupili 2,5 miliona evra za lečenje. I to je još jedna mala velika pobeda običnih ljudi u okolnostima koje su iz dana u dan sve teže. Utoliko je lepota ove vesti još veća i sjajnija.

Ruski paradoks

Rusija je napadom na Ukrajinu želela da smanji prisustvo NATO-a u svom okruženju, a onda su Švedska i Finska, posle decenija i vekova neutralnosti, odlučile da uđu u NATO. Tako je Rusija dobila još više NATO-a u svom okruženju, nego što ga je imala pre napada na Ukrajinu. Još jedna katastrofalna procena ruske države koja će, nadamo se, u krajnjem ishodu doprineti uspostavljanju mira.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.