Ekstra avangarda

Teddy Talk

Dizajner Tom Braun (Thom Browne) otvorio je Met Gala Weekend u Njujorku svojom izuzetno inventivnom modnom revijom jesen/zima 2022. koja je bila jedna od njegovih najfantastičnijih ekstravaganci do sada. Revija se zvala Teddy Talk i posvećena je plišanom medvediću, tačnije više njih, još tačnije svim plišanim medvedima na svetu.

Tom Brawn je, kako ga još zovu, „ekstraavangardni dizajner budućnosti” koji se uvek trudio, pa čak i insistirao na originalnosti u svom radu i tom nekom amorfnom, futurističkom naglašenom dizajnu. Pažnju na sebe skrenuo je pojavljivanjem Mišel Obame 2013. godine na svečanoj inauguraciji njenog muža Baraka za predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Za tu priliku Mišel je nosila njegov navy jacquard kaput, izazvavši neverovatno zanimanje javnosti za dotadašnji rad ovog dizajnera.

Međutim, ukoliko neko dolazi na Braunove revije da vidi odeću u stilu Mišel Obame, definitivno je svaki put iznenađen. Njegove revije su sve samo ne svedene i očekivane, to je uvek doživljaj na koji se ide da bi se bilo oduševljeno. Možemo reći da svaka revija na svoj način uvlači prisutne u sopstvenu bajkovitu temu poput Alise u zemlji čuda, Artik, ili konceptualne prodavnice igračaka za odrasle, što je bio slučaj ove tematske Tedy Talk revije. 

Revija je kao i sama pista bila podeljena na dva dela. Prvi deo revije je bio za odrasle, „klasični” Braunovi krojevi simbolizovali su odrasle ljude koji su došli u prodavnicu igračaka tražeći neki svoj alter ego ili neko drugo ja, možda pravo ja. U tom drugom delu revije je zapravo pravi šou u kome su modeli konceptualizovani, gde se odrasli zapravo igraju, od klasičnih krojeva od tvida, i u kome nastaje nešto što bi bilo više deo pozorišne ili performans umetnosti nego klasičan modni šou na pisti.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.