Kako profesionalno urediti poslovni prostor?

Foto: depositphotos.com

Svakoj firmi je važno da pored pravilne prezentacije proizvoda i svojim poslovnim prostorom ostavi dobar utisak na klijenta. Ipak mnogi nemaju dovoljno sredstava za angažovanje dizajnerskog tima i odustaju od bilo kakvih promena.

Ono što malo ljudi zna je to da postoje načini da se jeftino oplemeni poslovni prostor i od sterilnog okruženja napravi prava radna atmosfera.

Tapete za poslovne prostorije – mala, ali uočljiva promena

Da bi se osvežio poslovni prostor nema potrebe da se ulaže puno. Dovoljno je da se promeni boja zidova, a svakako najbolji način za to je da se postave tapete.

Najnovije generacije tapeta su unapređenog sastava, lako se postavljaju, lako skidaju, a dezenima se uklapaju u svaku zamisao o uređenju kancelarijskog prostora.

Zašto je najbolje postaviti tapete?

Sadašnji modeli tapeta se postavljaju lako, lepak se nanosi ili na zid ili na tapet i to je dovoljno da one stoje bez problema. Lepak dozvoljava da se prvih nekoliko minuta po postavljanju tapeta pomera i precizno namesti za dobro centriranje na zidu, a skidaju se kvašenjem i jednostavnim odlepljivanjem.

Materijali mogu biti tekstilni ili sintetički, pa tako tapete postaju termički izolator, prikrivaju neravnine na zidu, a neke su i antibakterijske što znači da zaposleni raditi u zdravijem okruženju. Neke se čiste samo blagim brisanjem, a neke mogu čak i abrazivnim sredstvima, postoje modeli koji ne blede ni kada su izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti…

Dezeni su mnogobrojni i bez obzira što se za radne prostore biraju neutralne boje, kombinacijom šara i nijansi postiže se zadivljujuće dobar efekat. 

Zbog svega ovoga klasičan moleraj zastareva i potiskuju ih tapete. Za firme ne samo da su deo najboljeg profesionalnog uređenja prostora već su i deo uštede jer jednom postavljene tapete se ređe menjaju, dugo godina izgledaju odlično, znatno duže nego jednostavno obojeni zidovi.

Detaljima se ističe originalnost

Tapete su sasvim dovoljne da promena bude uočljiva, a da firma odaje veću profesionalnost u radu, ali postoje i dodatni elementi za kompletno uređenje. Pa tako, rasadnik cveća može pomoći da kancelarije i spoljašnji prostor izgledaju dosta „toplije“ i prijatnije za rad. Ono što je velika prednost je to što rasadnik cveća ima razne vrste biljaka i mnoge mogu da opstanu uz minimalan trud, a da izgledaju lepo i da dekorišu kancelariju. Biljke treba da budu zdrave i negovane, da imaju svoje mesto sa dosta svetlosti. Svojom zelenom bojom biće odličan kontrast boji tapeta pa će efekat biti još bolji.

Što se tiče uređenja spoljašnjeg poslovnog prostora i tu je važno napraviti neke promene, a rasadnik cveća može pomoći sadnjom dekorativnih biljki.

Uz nove cvetne leje i izrada zastava sa promotivnim znakom firme je uvek odlična ideja. Reč je o dugotrajnoj dekoraciji koja jasno ističe logo kompanije i vidljiva je i iz daleka. Izrada zastava nije skupa, a daje završni pečat profesionalnom uređenju poslovnog prostora, nikad nije višak jer na najbolji način skreće pažnju na ime firme, mnogo bolje od natpisa iznad vrata.

Samo par koraka je dovoljno da se stvori profesionalna radna atmosfera. Za uređen prilaz i zelenilo pobrinuće se rasadnik cveća, a i izrada zastava je odličan izbor koji će jasno pokazati čija je poslovna zgrada. Klijent pod dobrim utiskom potom ulazi u unutrašnji prostor gde su zidovi prekriveni modernim tapetama i negovanim biljkama što će ostaviti trajno dobro mišljenje. Uz nekoliko strateški promena firma će izgledati profesionalno, otmeno i iskazivaće dobrodošlicu svakom posetiocu.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.