Lifestyle

08.06.2022. 14:04

Dimitrije Gašić

Autor: Nova Ekonomija

Napravite sami melem za podmlađivanje od samo tri sastojka

Foto: Nova ekonomija/Dimitrije Gašić

Lifestyle

08.06.2022. 14:04

Lepota prirode leži i u tome što za mnoge zdravstvene probleme ona ima rešenja. Dajemo vam recept za pravljenje prirodnog melema od samo tri sastojka. Ovaj melem ne samo da podmađuje i uklanja prve znake starenja, nego je dobar i za prvu pomoć pri saniranju raznih rana na koži.

Naparfemiši svoj biznis

Najpre, potrebno je da pripremite uljani macerat, neophodni sastojak za melem. Potopite smilje u neko „noseće“ ulje, a to može da bude hladno ceđeno suncokretovo ili maslinovo ekstra devičansko. Smilje potopljeno u ulju treba da odstoji 40 dana. 

Mirisi koji opuštaju nakon napornog dana (VIDEO)

Nakon toga, ulje procedite i u njega dodajete pčelinji vosak. Na 100 ml ulja, potrebno je staviti 10 grama voska. Zagrejati dok se vosak ne otopi. U tu smesu dodati nekoliko kapi etarskog ulja lavande. Sipati u suvu posudu, najbolje staklenu teglicu s poklopcem. Kada se ohladi i stegne, melem je spreman za upotrebu. Najbolje nanositi uveče, na umivenu i čistu kožu kao balzam. 

„Smilje i lavanda su biljke koje otklanjaju prve znake starenja kože, a ovaj melem sadrži baš to bilje. Dobar je i kao prva pomoć za sve vrste rana, posekotina, opekotina, sprečava modrice nakon udarca. Sprečava i alergijske reakcije prilikom ujeda pčele ili komarca. Otklanja ožiljke nakon opekotina“, kaže za Novu ekonomiju Dejan Popović, aromaterapeut i proizvođač aromatičnih ulja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.