Ovo je verovatno najmorbidnija Facebook grupa

Foto: Facebook.com/DiedInHouse

Died in House je naziv Facebook grupe u kojoj se možete informisati o tome da li je neko preminuo u kući koju želite da kupite. Nastala je u SAD-u 2013. godine, a ideja je da pre nego što kupci nekretnina kupe kuću, informišu se da li je u njoj neko ubijen ili tragično nastradao.

Verovatno nikome ne bi bilo prijatno da živi u kući u kojoj se dogodio masakr. Da bi kupci nekretnina izbegli tu neprijatnost i bili sigurni da se ništa neprijatno nije dogodilo u njihovom budućem domu, potrebno je da posete Facebook stranicu "Died in House" i informišu se. 

- Ovo je kuća u Santa Fe, Kalifornija. Podsećamo na priču iz 1997. godine gde je čak 39 članova sekte "Heavens gate" pronađeno mrtvo. Članovi sekte koji su verovali da će u raj otići pomoću NLO-a, pronađeni su mrtvi na adresi 18241 Colina Norte. Kuća je nakon kolektivnog suicida porušena i na tom mestu izgrađena nova. Promenjena je i adresa nekretnine u 18239 Paseo Victoria Rancho Santa Fe, CA. Pre nego što kupite ili iznajmite kuću, informišite se o svemu", stoji u jednoj od mnogobrojnih objava na ovoj Facebook stranici.


U Kaliforniji, agenti za prodaju nekretnina nisu u obavezi da otkriju kupcima ili zainteresovanima za iznajmljivanje nekretnine da li je se na tom imanju dogodio masakr ili ubistvo ukoliko se to dogodilo tri i više godina od datuma objavljivanja oglasa

Ova grupa poseduje i sajt sa pretraživačem adresa, a sve što treba pre prodaje da urade jeste da na sajtu diedinhouse.com upišu adresu nekretnine koju žele da kupe ili iznajme.

Portal funkcioniše u svih 50 zemalja Sjedninjenih Američkih Država, a kako piše na njemu, nastoje da povećaju ne samo broj adresa na kojima su se dogodila ubistva, požari, masakri, već i na povećavanju starosti tih podataka. Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.