Lifestyle

24.05.2022. 12:57

New Look Entertainement

Autor: Nova Ekonomija

Prirodna izvorska voda – najveći dar prirode za naše zdravlje

Foto: La Fantana

Lifestyle

24.05.2022. 12:57

 Sigurno ste nebrojeno puta čuli da je važno da pijemo dovoljno vode u toku dana i da se pravilno hidriramo. Lekari savetuju optimalan unos vode, nutricionisti, treneri, kozmetičari, svi sa kojima dođete u kontakt sa namerom da unapredite svoje zdravlje ili izgled. Iako to nije neka novina niti nešto čega nismo svesni, mali broj zaista vodi računa o svim faktorima pravilne hidratacije.

Koji su faktori pravilne hidratacije?

Dosta se govori o tome koliko je važno piti dovoljne količine vode svakodnevno, ali se nedovoljno skreće pažnja na to da je zapravo njen kvalitet mnogo bitniji od same količine koju unesemo. Ako pijemo neispravnu, neispitanu, nečistu ili vodu koja sadrži neadekvatan odnos minerala i nivo pH vrednosti, onda smo mnogo više štete naneli svom organizmu nego koristi. 

Pravilna hidratacija ne odnosi se, dakle, samo na količinu vode koju popijemo u toku dana, već ima brojne faktore pored toga. Ti faktori odnose se, u najširem smislu, na kvalitet vode, u šta spada:

1. pH vrednost vode – elementarni indikator njene ispravnosti

Pijaća voda mora imati optimalan nivo pH vrednosti, jer se u suprotnom smatra štetnom i toksičnom za konzumaciju. 

Voda sa negativnom pH (manjom od 7) vrednošću smatra se zdravstveno nepogodnom, dok pH vrednost preko 7 čini vodu baznom (alkalnom), kakva je preporučena od strane lekara, odnosno potpuno bezbedna za ljudski organizam. 

2. Minerološki balans

Kada govorimo o zdravstvenim benefitima vode, misli se pre svega na sadržaj minerala koji moraju biti u preporučenom balansu da bi se voda smatrala pogodnom za konzumaciju. Prisustvo prirodnih minerala poput natrijuma, kalcijuma, magnezijuma, hlora i kalijuma znači da će vaš organizam dobiti najbolje iz prirode, ali samo pod uslovom da je njihovo prisustvo uravnoteženo. 

3. Poreklo vode

Veoma je važno da znate odakle dolazi voda koju pijete, jer vam njeno poreklo mnogo govori o kvalitetu i prirodnim svojstvima. Najzdravija voda nam dolazi iz netaknutih i očuvanih ekosistema, daleko od gradskih i industrijskih zona. La Fantana voda se pravo sa najčistijih izvora na obronku planina Kopaonik, Goč i Željin pakuje u flašice od 0,5 i 1,5L i ekološke – povratne boce od 8L. 

Prilikom punjenja, ova voda ne prolazi hemijski niti mikrobiološki tretman, što znači da ne menja svoja prirodna svojstva i da je istog sastava na izvoru i u konačnom pakovanju. 

4. Higijenska i hemijska ispravnost vode

Još jedan od ključnih kriterijuma koji vodu određuju kao kvalitetnu i bezbednu za konzumaciju su njena higijensko-hemijska svojstva. Jedino voda koja je prošla sve predviđene kontrole i standarde kvaliteta je voda za koju možete biti sigurni da pogoduje vašem organizmu i iz koje izvlačite najbolje prirodne sastojke.

Prirodna mineralna voda La Fantana je detaljno ispitana od strane kontrole kvaliteta u Institutu za Javno zdravlje Kruševac i interne laboratorije, koji garantuju da je ova voda potpuno bezbedna i pogodna za konzumaciju.

Birajte najbolje za svoje zdravlje – birajte prirodnu izvorsku vodu

Kvalitet vode je najbitniji kriterijum koji zavređuje mnogo više pažnje nego što mu se pridaje, jer potrošači zaslužuju da znaju sastav vode koju plaćaju i piju u preporučenim količinama, nadajući se da na taj način pomažu svom zdravlju.

Sa prirodnom mineralnom vodom koja u vaš dom stiže iz najčistijih i netaknutih planinskih delova ne morate brinuti, niti se izlagati neprijatnosti čekanja u redu u marketima, jer La Fantana dolazi do vas potpuno besplatno i u najkraćem vremenskom roku od trenutka naručivanja. Na vama je samo da poručite i uživate u kapima čiste prirode, i svim benefitima koje takva voda donosi na zdravstvenom planu. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.