Lifestyle

16.08.2022. 14:21

Schoeller Allibert

Autor: Nova Ekonomija

Schoeller – proizvodnja koja pomaže čoveku i čuva prirodu

Foto: Bookaweb

Lifestyle

16.08.2022. 14:21

 Kompanija Schoeller Allibert je već godinama vodeća kompanija u stvaranju proizvoda kao što su plastična ambalaža, plastični sanduci za odlaganje, kutije za odlaganje i mnogi drugi. Svojom praktičnošću i jednostavnošću izuzetno olakšavaju čovekov život i rad. Pored toga, svi proizvodi ove kompanije su ekološki prihvatljivi, mogu da se recikliraju i time čuvaju planetu i prirodu. 

Firma koja se izdvaja kvalitetom

Kompanija Schoeller Allibert može zaista da se pohvali svojom dugogodišnjom efikasnom proizvodnjom- već 60 godina proizvode inovativnu plastičnu ambalažu koja na pravi način sudeluje u poslu i radu velikih i malih korporacija i firmi. Njihovi timovi širom Evrope prate svake trendove, ali idu i korak ispred, tako što pronalaze nova rešenja za pakovanje robe na tržištu.

Timovi koji rade i pretvaraju zamisao u proizvod jesu izuzetno profesionalni i posvećeni ljudi, koji svojim znanjem i angažovanošću značajno doprinose kvalitetu proizvoda. Zbog toga ne čudi činjenica da je ova kompanija prva u razvoju lakih, bržih i efikasnijih rešenja. 

Da je ova kompanija zaista cenjena i proverenog kvaliteta, govori i činjenica da je ona lider na evropskom tržištu, a prisutna je širom sveta. Njeno delovanje u 50 zemalja širom sveta govori o tome koliko poverenje ona uliva u potrošače, dok više od 2 000 zaposlenih doprinose dodatnoj sigurnosti. 

Kompanija ima decenijsko iskustvo u reciklaži i vodeći su lider u Evropi po pitanju povratne plastične ambalaže. Već osamdesetih godina prošlog veka, kompanija je počela da melje plastične kutije koje su bile na kraju životnog veka i na taj način ih reciklirala u nove sirovine. Zbog toga, kada su u pitanju održivost i cirkularna ekonomija, Schoeller zaista prednjači u odnosu na ostale. 

Održivost plastičnih ambalaža

Velika prednost proizvoda kompanije Schoeller jeste ta što imaju mogućnost recikliranja, te pored praktičnog skladištenja i transporta robe značajno utiču na očuvanje prirode i planete. Njihova želja je da, pored neminovnog zagađenja prilikom transporta, značajno smanje ekološko opterećenje koje nastaje otpadom od ambalaže. S obzirom da povratna plastična ambalaža tek sada doživljava revoluciju, ova kompanija je među prvima koja je to primenila na svoje proizvode. 

Kao adekvatan primer daje se gajba za flaše, koja može da se koristi u proseku od 10 do 15 godina. Nakon toga, ona se reciklira i ponovo koristi, te se na taj način efikasno smanjuje udeo ugljen dioksida, koji predstavlja veliki problem današnjice. Sa druge strane, mnoge druge alternative završavaju na deponiji ili su spaljene nakon prve upotrebe, te se sa pravom smatra da kompanija Schoeller lider u ovoj oblasti. 

Svojim načinom proizvodnje, kompanija Schoeller teži ka prelasku ekonomije pakovanja sa niskim sadržajem ugljen-dioksida. Ambicija kojoj teže jeste ta da ambalaža bude bez otpada i da potpuno cirkuliše, na ekološki prihvatljiv način. Ponovno korišćena plastična ambalaža je izuzetna za životnu sredinu, a sama po sebi je dosta lakša i praktičnija od ostalih mogućnosti. 

Pošto su cirkularna ekonomija i održivost ključni i strateški ciljevi ove kompanije, pred njima je tek svetla budućnost. Njihovo višedecenijsko iskustvo u recikliranju dokazalo je njihovu posvećenost i spremnost, a to potvrđuje i mantra ove kompanije, koja kaže: “Ako ne možemo ponovo da upotrebimo, ne dolazi u obzir!”

Koji su njihovi proizvodi?

Zahvaljujući svojim inovativnim idejama, kompanija Schoeller nudi mnoštvo proizvoda izuzetno korisnih za rad, skladištenje i transport robe. Neki od tih proizvoda jesu plasticne posude sa poklopcem, plastični sklopivi kontejneri, plastične palete, kao i kutije za hranu i gajbe za hleb, kante za industrijsku proizvodnju, pribor za robu u rinfuzi, kolica za kutije i mnogi drugi. 

Svi proizvodi apsolutno zadovoljavaju najviše industrijske standarde, a pravljeni su tako da poboljšaju profitabilnost i smanje emisiju ugljen dioksida. Štede vreme i prostor tokom skladištenja, lako se koriste, imaju veliku nosivost i izuzetno su praktični. Svojim dizajnom, oblikom i veličinom mogu da se prilagode bilo kojim uslovima, a svako može da odabere sebi odgovarajući proizvod. Mogu se lako sklopiti i svoj udeo u korišćenju pronalaze u mnogim industrijama. 

Zbog svoje stalne želje za napretkom i razvojem, kao i zahvaljujući profesionalnom timu koji stoji iza njih, kompanija Schoeller je razvila proizvodnju koja pomaže čoveku i čuva planetu. Čuvanje planete danas je postalo primarno pitanje, a ova kompanija ozbiljno učestvuje u tome, pružajući korisnicima efikasne, ekološki prihvatljive proizvode. Kao velika svetska organizacija i kompanija, nastoji da korisnici imaju praktične koristi od njihovih proizvoda u različitim delovima sveta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.