Pravi ljubitelji koktela znaju da iza izvanredno spremljenog napitka stoji mnogo više od tehnike – stoje ljubav i neizmerna strast. Baš zato, Schweppes poziva sve one koji u sebi nose tu strast da se prijave na jubilarno, peto po redu takmičenje za najboljeg barmena i pokažu svoje veštine pred regionom.
U prethodne četiri godine kroz ovo takmičenje prošlo je više od 200 barmena, a pored takmičara iz Srbije, priliku da se bore za vredne nagrade imaće i predstavnici Crne Gore i Severne Makedonije.
„Posao barmena je tehnički zahtevna veština i iziskuje više simultanih talenata. Savršen koktel nastaje u simbiozi određenih delova hemije i gastronomije, ali, isto tako, veština pravljenja koktela u znatnoj meri zavisi i od kreativnih, estetskih, kao i prezentatorskih sposobnosti. Schweppes već godinama podržava barmene u Srbiji i regionu, i pomaže im da izraze svoje umeće kroz Mixology Session takmičenje u pravljenju koktela“, rekla je za ovu priliku Aleksandra Todorović, Marketing menadžer u Coca-Cola kompaniji.
Takmičenje će se odvijati u dve faze. Prva faza podrazumeva prijavu takmičara slanjem recepture, nakon čega će svaki takmičar biti pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja će se odviti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zlatiboru, kao i u Skoplju i Podgorici. Schweppes Mixology Session takmičenje otvoreno je za sve punoletne, aktivne barmene, a zainteresovani se mogu prijaviti na https://www.schweppesmixology.com/u periodu od 11. marta do 3. aprila.
Druga faza donosi veliko finale zakazano za kraj maja, na kome ćemo saznati ko je regionalna zvezda miksologije za 2024. godinu. Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show, dok pobednika balkanskog finala očekuje nezaboravno sedmodnevno putovanje u London i prilika da unapredi svoje veštine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.
„Radujemo se da otkrijemo koje će granice naši takmičari svojom kreativnošću pomeriti ove godine. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi miksologije kao umetnosti i da zajedno sa nama pratite potragu za najboljim među najboljima.“, zaključila je Aleksandra.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Island ima hladnu i okeansku klimu, sa relativno blagim zimama i hladnim letima, a sve to, kao i nedostatak stajaće vode u ovoj ostrvskoj zemlji uticali su na to da Island bude jedina zemlja na svetu bez kom...
Kratak odgovor je ne. Način na koji sada pravite testo najverovatnije je sličan, ako ne i potpuno isti, kao što se pravilo pre nekoliko decenija.Uzmimo kao primer prhko testo, za koje u suštini mešate ma...
Od malena nas uče da je mleko zdravo i da ga treba piti što više, kao i da treba što više jesti sira i drugih mlečnih proizvoda. Postoje mišljenja da mleko, ipak, nije toliko dobro za odrasle, već samo za de...
Zahvaljujući usponu striming platformi kao što su Netflix, Disney+, Amazon gledanost serija porasla je do neslućenih visina, a nekako zajedno sa tim porasli su i budžeti koje produkcije troše za snimanje ovi...
NOVA EKONOMIJA
prtplatite se za čitanje premium sadržaja
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rsInforamcije koje imaju dodatnu vrednost
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok