Pravi ljubitelji koktela znaju da iza izvanredno spremljenog napitka stoji mnogo više od tehnike – stoje ljubav i neizmerna strast. Baš zato, Schweppes poziva sve one koji u sebi nose tu strast da se prijave na jubilarno, peto po redu takmičenje za najboljeg barmena i pokažu svoje veštine pred regionom.
U prethodne četiri godine kroz ovo takmičenje prošlo je više od 200 barmena, a pored takmičara iz Srbije, priliku da se bore za vredne nagrade imaće i predstavnici Crne Gore i Severne Makedonije.
„Posao barmena je tehnički zahtevna veština i iziskuje više simultanih talenata. Savršen koktel nastaje u simbiozi određenih delova hemije i gastronomije, ali, isto tako, veština pravljenja koktela u znatnoj meri zavisi i od kreativnih, estetskih, kao i prezentatorskih sposobnosti. Schweppes već godinama podržava barmene u Srbiji i regionu, i pomaže im da izraze svoje umeće kroz Mixology Session takmičenje u pravljenju koktela“, rekla je za ovu priliku Aleksandra Todorović, Marketing menadžer u Coca-Cola kompaniji.
Takmičenje će se odvijati u dve faze. Prva faza podrazumeva prijavu takmičara slanjem recepture, nakon čega će svaki takmičar biti pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja će se odviti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zlatiboru, kao i u Skoplju i Podgorici. Schweppes Mixology Session takmičenje otvoreno je za sve punoletne, aktivne barmene, a zainteresovani se mogu prijaviti na https://www.schweppesmixology.com/u periodu od 11. marta do 3. aprila.
Druga faza donosi veliko finale zakazano za kraj maja, na kome ćemo saznati ko je regionalna zvezda miksologije za 2024. godinu. Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show, dok pobednika balkanskog finala očekuje nezaboravno sedmodnevno putovanje u London i prilika da unapredi svoje veštine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.
„Radujemo se da otkrijemo koje će granice naši takmičari svojom kreativnošću pomeriti ove godine. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi miksologije kao umetnosti i da zajedno sa nama pratite potragu za najboljim među najboljima.“, zaključila je Aleksandra.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Kompanija Visa je objavila da je tehnologija Tap to Phone zabeležila rast od 200 odsto u protekloj godini, omogućavajući milionima prodavaca širom sveta da prihvataju beskontaktna plaćanja. U Srbiji, stopa u...
Philip Morris International (PMI) lansirao je IQOS ILUMA i u Srbiji. Ovaj uređaj je najnoviji i najinovativniji dodatak rastućem portfoliju bezdimnih proizvoda kompanije namenjenim punoletnim korisnicima koj...
Postoje razne tehnike kuvanja i spremanja jela, od pečenja u rerni, prženja, poširanja, do kuvanja na pari, u fritezi. Jedna od osnovnih i možda najčešćih korišćenih tehnika kod nas je dinstanje ili pirjanje...
Zdrav i blistav osmeh nije samo estetski imperativ već i faktor za pravilnu funkcionalnost zuba i celokupno oralno zdravlje. Kada dođe do oštećenja zuba usled karijesa, traume ili trošenja, jedno od najbolji...
Pritisak Aleksandra Vučića na pripadnike policije, kojima je na skupu u Leskovcu "pretio" da će svi koji ne budu "štitili poredak" dobiti otkaze, sve je jači. Pretnje su počele i da se ostvaruju jer je tužilaštvo juče tražilo od ...
Nakon kritika upućenih evropskoj komesarki za proširenje Marti Kos zbog toga što su se ona i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen sastale sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Marta Kos je upitala sa kim drugim bi treb...
Roditelji učenika beogradske OŠ "Ljuba Nenadović" najavili su za sutra, u 11 časova protest zbog toga što je kao nastavnik istorije zaposlen Lazar Aksentij...
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas da se ne sme zaboraviti 27. mart, koji srpski narod obeležava kao jedan od najznačajnijih datuma u svojoj političkoj istoriji - pobunu protiv nacizma, “najvećeg zla u istoriji”....
NOVA EKONOMIJA
prtplatite se za čitanje premium sadržaja
PREMIUM sadržaji na platformi NovaEkonomija.rsInforamcije koje imaju dodatnu vrednost
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok